Bitmain ile anlaşma iddiasına Uber'in büyük hissedarı Softbank cevap verdi
Bitmain ile anlaşma iddiasına Uber'in büyük hissedarı Softbank cevap verdi

Bitmain ile anlaşma iddiasına Uber’in büyük hissedarı Softbank cevap verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SoftBank’tan bir yetkili, geçtiğimiz hafta hem kripto hem de sosyal medya kaynakları tarafından yayınlanan Bitmain ile yatırım anlaşması yaptıklarını reddetti.

Geçen günlerde yayınlanan haberde dünyanın en büyük kripto para madencilik ekipmanlarının üreticisi Bitmain’in, Uber’in en büyük hissedarı da dahil olmak üzere bazı önemli teknoloji devlerle beraber bir IPO fonlamasına imza attığı haberleri yapılmıştı.

Softbank

Softbank iddiaları esin bir dille reddetti

Bir medya kanalı, Tencent ve SoftBank’ın Bitmain ile yapılan herhangi bir anlaşmada yer almadığı duyumunu alınca bu şirketlere direkt olarak ulaştı. Sorular üzerine Tencent’ten bir onay ya da reddetme gelmezken şirketin Kurumsal İletişim Ofisi’nden Kenichi Yuasa iddiaları kesin olarak reddetti.

Sofbantk Group Corp. ya da Vision Fund bu anlaşmaya dahil değildir.

Haber ilk başta 4 Ağustos 2018 tarihinde Çinli bir iletişim ağı olan QQ’da yayınlanmıştı. Haber içeriği şu şekildeydi:

Çin IPO öncesi imzalamayı resmen tamamladı. Yatırımcılar arasında Tencent, Softbank ve China Gold yer alıyor. Mevcut finansman turu 1 milyar ABD doları, yatırım öncesi değerlendirme ise 14 milyar.

Tencent’tan hala bir açıklama yok

Haber ortaya atıldıktan sonra iki şirket tarafından da resmi bir onay ya da ret gelmemişti. Bu derin sessizlik ardından birçok büyük haber sitesi birbirlerini kaynak göstererek haberi yaymaya başladı. Bu dalganın hızlıca büyümesi üzerine insanlar haberin doğruluğunu kabullendi. Uber’in en büyük hissedarlarından olan şirket açıklama yapsa da Tencet’tan hala bir ses yok.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin