Blockchain teknolojisi Çin’in devlet gündeminde: Devasa bir fon kurulabilir
Blockchain teknolojisi Çin’in devlet gündeminde: Devasa bir fon kurulabilir

Blockchain teknolojisi Çin’in devlet gündeminde: Devasa bir fon kurulabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Parlamentosu ve Ulusal Halk Kongresi üyesi Tan Jieqing, devlet destekli bir Blockchain teknolojisi geliştirme fonu kurulmasını önerdi.

Blockchain teknolojisi Çin’in devlet gündemine girdi

Beijing News tarafından cumartesi günü bildirilen gelişmeye göre Jieqing, Blockchain teknolojisinin büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğuna ve istihdam fırsatları yaratabileceğine inanıyor. Jieqing’e göre, Çin’deki mevcut blok zinciri firmalarının sayısı ve ölçeği küçük ve güçlendirilmeleri gerekiyor.

Bu amaçla parlemento üyesinin, sektörde çok sayıda güçlü işletmenin oluşturulmasına yardımcı olacak bir Blockchain geliştirme fonu kurulmasını önerdiği öğrenildi.

Ülkenin 5 yıllık kalkınma planına eklenebilir

Jieqing aynı zamanda Çin’in endüstriyel gelişme için yeni Beş Yıllık Kalkınma Planı’na Blockchain’in dahil edilmesini istiyor. Ülkenin beş yıllık planları, sosyal ve ekonomik kalkınmaya odaklanan bir dizi ulusal kalkınma gündemi olarak belirleniyor. Çin’in ilk beş yıllık planı 1953’te yayımlandı ve on dördüncü planın gelecek yıl onaylanması ve yayımlanması planlanıyor.

Jieqing, Çin’in yönetişim yeteneklerinin modernizasyonu için blok zincirini teşvik etmesini istiyor ve bu nedenle teknik standartlar, endüstriyel uygulama geliştirme ve üst düzey sistem tasarımı hakkında bilgi içeren net bir ulusal Blockchain geliştirme planı geliştirilmesini öneriyor.

Cumhurbaşkanı blok zincirinden söz etmişti

Çin, cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ülkenin teknolojide lider pozisyon alması gerektiğini söylediği geçen ekim ayından bu yana blok zinciri gelişimine giderek daha fazla odaklanıyor. Geçen ay Çin, teknoloji devleri Baidu ve Tencent’in yöneticileri de dahil olmak üzere 71 üyeli bir ulusal Blockchain komitesi açıkladı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Çin’in hükümet destekli düşünce kuruluşu Devlet Bilgi Merkezi, şirketlerin Blockchain uygulamalarını daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde kullanmasına yardımcı olmak için Blockchain tabanlı Hizmet Ağı’nı başlattı.

theblockcrypto

Bitcoin almak için iyi bir zaman mı? Ünlü ekonomi yazarı açıkladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin