Teknoloji devi Hitachi, perakende endüstrisi için alışveriş yapmayı biraz daha kolaylaştıracak blockchain tabanlı ödeme sistemi geliştirdiğini açıkladı.
Teknoloji devi Hitachi, perakende endüstrisi için alışveriş yapmayı biraz daha kolaylaştıracak blockchain tabanlı ödeme sistemi geliştirdiğini açıkladı.

Hitachi: Parmak izi ile blockchain tabanlı ödeme yöntemi geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji devi Hitachi, perakende endüstrisi için alışveriş yapmayı biraz daha kolaylaştıracak blockchain tabanlı ödeme sistemi geliştirdiğini açıkladı. Japon telekomünikasyon şirketi KDDI ile ortaklaşan Hitachi, yeni perakende ödeme yöntemini test ediyor. Blockchain kendisini perakende için değerli bir varlık olarak kanıtladığı için buna vurucu haber diyemeyiz. Ancak şirketin kullandığı teknoloji hayatımızın kolaylaşması ve blockchain tabanlı ödeme sisteminin hayatımıza yerşelmesi açısından önemli olabilir. Sonuçta kullanılan yeni platform sayesinde, ödeme yapmak için gereken tek şey bir parmak izi.

Parmak izi ile ilk Blockchain tabanlı ödeme gerçekleştirildi

Çarşamba günü basın açıklaması düzenleyen Hitachi, “KDDI ve Hitachi’den bir grup şahsın” KDDI perakende mağazalarından birinde bir kupon ödeme sistemi kullanarak platformun pilot testlerini gerçekleştirdiğini bildirdi. Testler KDDI’a bağlı yerel bir donut dükkanında yürütülüyor.

Hitachi, platformun Hyperledger Fabric teknolojisini kullanarak tasarladığını bildirdi. Şirketin biyometrik doğrulama sistemini ve KDDI’nın kupon sistemini bir araya getiren blockchain tabanlı ödeme sistemi, tüketicilerin yalnızca parmak izleri ile blockchain üzerinden işlem yapabilmelerini sağlıyor.

Biyometrik bilgiler sayesinde blockchain tabanlı ödeme kullanılabiliyor

Sistemi kullanmak için tüketiciler, biyometrik bilgilerini, şifrelerini ve blockchain hesaplarını içeren cüzdanlarını sisteme girmek zorundalar. Tüketici, katılımcı bir mağazada kupon kullanmak istediğinde, müşteri kimliğini parmak izi tarayıcısıyla doğruluyor, tarayıcı daha sonra doğrulama için verileri ağa gönderiyor ve işlem gerçekleşiyor.

Hitachi: “Akıllı telefona bile gerek kalmayacak.”

Hitachi sistemi, kullanıcı kimliğini doğrulayabilmenin ve mağazalarda kupon kullanımının doğru kayıtlarını tutmanın bir yolu olarak yarattı. Hitachi yaptığı açıklamada sistemin geleceğine işaret etti;

“Sonuç olarak, kullanıcılar kimlik doğrulama altyapısı üzerinde parmaklarını okutarak blockchain tabanlı ödeme için yetki verebilir. Bu sayede mağazada kupon gösterme zorunluluğu ortadan kalkar ve akıllı telefon yanında olmadan bile ödemelerini gerçekleştirebilir.”

Parmak izi teknolojisi ile Blockchain tabanlı ödemenin perakende satışın tüm alanlarına girmesi mümkün

Program şu anda kuponlar için başlatılırken, aynı sistemin perakende alanının diğer alanlarına girmesini görmek mümkün. Belki de, sonunda, perakende satış deneyiminin neredeyse tüm yönleri için sistemin uyarlanmasını göreceğiz. Blockchain tabanlı ödeme, ana ödeme şekli haline gelirse “cüzdanımı evde bıraktım” bahaneleri tarihe karışabilir.

coingeek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin