Fidye olarak 1 milyon dolarlık Bitcoin ödenen iş adamından kötü haber
Fidye olarak 1 milyon dolarlık Bitcoin ödenen iş adamından kötü haber

Blockchain şirketinin CEO’su kripto para varlığı için kaçırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukraynalı Blockchain şirketinin CEO’su kaçırıldı. Cornerstone’dan Gregory Kucherkov, CCN tarafından bildirildiği üzere Pazar günü Kiev başkentinde kripto para varlıkları için silah zoruyla rehin alındı.

Cornerstone, kripto para için fon sağladı

Cornerstone, emlak sektörüne odaklanan ve varlıkları dijital olarak ölçmek için yeni yollar geliştiren bir Blockchain startup’dır. Yakın gelecekte bir ICO başlatmayı planlıyor, daha önce özel bir token satışı yoluyla zaten bir miktar sermaye artırdı.

Polis, Kucherkov’un şirketi tarafından toplanmış fonların onu kaçıranlar için bir hedef haline getirdiğine inanıyor. Henüz fidye veya başka bir talepte bulunulmadı.

Ukrayna’da Blockchain işadamlarına yönelik ilk saldırı değil. Geçen yılın sonuna doğru, başarılı bir Bitcoin madencisi 500.000 doların üzerinde kripto varlığından oldu. İşin daha ilginç yanı ise 2017’de, Blockchain uzmanı Pavel Lerner, ailesi 2 milyon dolarlık fidye ödedikten sonra kaçıranlar tarafından serbest bırakıldı ve polise hükümet ajanları tarafından kaçırıldığını söyledi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin