Blockchain'de çalışma konusunda ilginç gerçekler
Blockchain'de çalışma konusunda ilginç gerçekler

Blockchain sektöründe çalışmak hakkında 5 şaşırtıcı gerçek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain sektöründe çalışmak konusunun sadece teknoloji üzerine olduğunu düşünüyorsanız veya sektöre girmek için bir uzman olmanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Öncelikle bu 5 şaşırtıcı gerçeği inceleyin.

Blockchain sektöründe çalışmak konusunda ilginç gerçekler

İlk bakışta, Blockchain’i hotshot girişimcilerinin ve tüm gün bilgisayarları başında oturan kişiler tarafından yönetiliyormuş gibi düşünebilirsiniz. Bu tamamen yanlış değil. Her geçen gün önemi giderek artan global Blockchain teknoloji pazarının 2024 yılına kadar 60,7 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Ve diğer endüstriler gibi, ihtiyacınız olan çok çeşitli ve yetenekli araçları da bulacaksınız. Blockchain teknolojisi yavaş yavaş hayatımıza entegre olmaya başladıkça, kapsadığı farklı bilgi şemsiyesi sürekli olarak genişliyor. Yani, eğer Blockchain içinde çalışmayı düşünüyorsanız, önce bu beş şaşırtıcı gerçeği inceleyin.

  1. Blockchain uzmanı olmak zorunda değilsiniz

Blockchain üzerine çalışmak konusunda belki de en şaşırtıcı gerçeklerden biri, Blockchain’de bir dereceye ihtiyacınız olmaması. Endüstri geliştiricilerinin birçoğu kendi kendini eğitiyor, online olarak Blockchain kursları alıyor ya da deneyimleriyle becerilerini keskinleştiriyor.

Teknolojiye yönelik bir yetenek kesinlikle yardımcınız olacaktır, ancak bir pazarlama veya yönetim pozisyonunda çalışmak istiyorsanız, madencilikten ve ölçeklenebilirliğe kadar bazı önemli kavramları bilmeniz gerekir. Ve elbette, HODL’un ne anlama geldiğini çabucak öğrenin.

Neyse ki, bu tecrübelerin çoğunu işten alabilirsin. Blockchain’in alaka düzeyi, daha fazla alana yayılmaya başladıkça, farklı yeteneklere de ihtiyaç duyuluyor. Blockchain şirketleri (veya Blockchain ile deney yapan daha büyük şirketler) artık daha geniş iş, teknoloji ve yasal alanlardan en iyi oyuncuları çekiyor.

  1. Blockchain gerçekten heyecan verici olabilir

Giderek daha fazla proje ve çalışma durumu ile insani yardımdan finansmana kadar, Blockchain gerçekten heyecan verici olabilir.

Ayrıca, geleneksel endüstrileri sarsmak ve bir parçalayıcı olarak etiketlenmek oldukça havalı, işlerin gidişatını değiştirmek ve ileriye giden yeni yolun bir parçası olmak. Aslında, hızla büyüyen dinamik bir başlangıçta çalışmak oldukça heyecan verici olabilir, bu da konumunuzu becerileriniz ve ilgi alanlarınız etrafında şekillendirmenizi sağlar.

Blockchain’de çalışmak, özellikle yüzde 60’ının sürekli yeni fırsatların peşinde olduğu bin yıllık kuşağa çekici gelebilir. Bir Blockchain startup’ında çalışmak, tanımlanmış roller ve hiyerarşi ile tıkalı bir şirket ortamından çok uzak. Sadece tamamen merkezi olmayan bir özerk organizasyon (DAO) için çalışmayı hayal edin.

Büyüme için sonsuz alanlar ve etraftaki en havalı şirket kültürleri var. ConsenSys gibi şirketlerle işinizin mülkiyetini tamamlamanızı, uzaktan çalışma şansını ve hak sahibi olmanızı sağlar. Kariyerinize başlamak ister, ya da zorlu bir yön değişikliği istiyorsanız, Blockchain’de büyüme için bolca yer var.

  1. İş, insanca farklıdır

Blockchain, yeteneklerini her geçen gün arttırıyor, ister AI’in artan imkanlarından faydalanıyor, ister mobil uygulamalarda daha fazla entegre oluyor, isterse biyometrik güvenlik filtrelerine odaklanıyor olsun. Ve bunu yaptığı gibi, geleneksel şirketlerin sınırlamalarına meydan okumaya ve test etmeye devam ediyor. Genişleme için tüm bu farklı alanlar, çok sayıda Blockchain startup’ı oluşturur. Eğlence ve finanstan siber güvenlik ve enerjiye; çok çeşitli işler var.

Farklı şirketler birden fazla beceri seti arayışındalar ve bir bilgisayar bilimi diplomasından veya kodlama ve sayılar için bir şöhretten daha fazlasını arıyorlar. Kültürel ve duygusal zeka, sağduyu ve liderlik becerileri olan insanlara ihtiyaç duyarlar. Buna ek olarak, startup’ların genellikle bir iskelet ekibinde çalıştığı gerçeğini de eklediğinizde, muhtemelen web sitesi hataları ve optimizasyondan risk değerlendirmesine kadar çeşitli roller üstlendiğinizi ve hatta telefonlara yanıt vereceğinizi göreceksiniz.

  1. Blockchain’ler olağanüstü uzmanlaşmış

Yeni endüstriler geliştikçe, Blockchain teknolojisinin potansiyeli de artıyor. Aslında, birçok Blockchain şirketi değişen ihtiyaçları karşılamak için büyüyor. Paylaşım ekonomisini ele alın, örneğin, 2025 yılına kadar dünya çapında 335 milyar dolarlık bir geliri hesaba katın.

Daha iyi taşımacılık, otantik konaklama ya da geçici işlerde uzmanlaşan bu şirketler daha popüler hale geldikçe, merkezi olmayan defterler daha güçlü hale geliyor. Çok sayıda Blockchain şirketi görevde bulunanlarla başa çıkmak ve aracıları ortadan kaldırmak için gerçekten bire bir ödeme yapmak için ortaya çıkıyor. Bu, bolca yenilik için yer açıyor, bu yüzden, sadece sizi en çok ilgilendiren alanı seçmekle kalmıyor, aynı zamanda belirli bir endüstride uzmanlaşabilirsiniz.

  1. İnsanların hayatında fark yaratırsın

Bu biraz dramatik, hiperbolik bile olabilir. Ve belki de öyle. Ama aynı zamanda Blockchain’de çalışmanın insanların hayatlarının her yönüne ulaşma şansı verdiği bir gerçek. Bir zorluk arıyorsanız, tüm sektörlerde inovasyona yardımcı olun. Blockchain, fark yaratmak isteyen büyük fikirleri olan iddialı insanlar için mükemmel. Dünyanın ödediği yolu değiştirmek, yolsuzluktan arındırılmış seçimlerin yapılmasını sağlamak, işsizliği şebekeye koymak…

Hangi Blockchain’de çalışma alanını seçerseniz seçin, ödüller benzer olacak. Bu hızla büyüyen sektörde fırsat sıkıntısı yok. Geleneksel endüstrilere ve hiyerarşilere meydan okuyan sınırsız, uluslararası bir ortamın parçası olacaksınız. Farklı fikirlere sahip, yetenekli insanlarla yan yana çalışacak ve insanların hayatlarına damgasını vuracak ve ortalamanın üstünde bir maaş çıkartabileceksiniz.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin