Oxfam Blockchain projesi Kamboçya’nın ekonomisini düzeltebilir
Oxfam Blockchain projesi Kamboçya’nın ekonomisini düzeltebilir

Oxfam Blockchain projesi ile Kamboçya’ya umut olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Oxfam Blockchain projesi ile Kamboçya’da pirinç çiftçilerinin adil bir şekilde ödeme almalarına yardımcı olmak adına bir pilot uygulama başlattı. Organik Kamboçya Pirinç veya Blocrice olarak adlandırılan platform, pirinçten geçim sağlayan 50 çiftçinin, tedarik zincirlerinde güncel bilgi ve değer dağılımı sağlayarak nasıl güçlendirilebileceğini analiz ve test edecek.

Oxfam Blockchain projesi Kamboçya’nın ekonomisini düzeltebilir

Kamboçya’nın kuzey eyaleti Preah Vihear’da yer alan pilot çiftçi kooperatifleri ve ihracatçı arasındaki sözleşmeleri ticaret hacmi ve nakliye yöntemi gibi detaylar dahil olmak üzere dijital hale getiriyor ve Blockchain platformuna kaydediyor. Çiftçilere yapılan nakitsiz ödemeler, banka hesapları aracılığıyla işlenerek kaydediliyor.

Blocrice, aracı kurumlar, yatırımcılar ve şirketler ile fiyat ve diğer koşullar hakkında daha adil anlaşmalar yapmak için çiftçilere pazarlık gücü vermeyi planlıyor. Kamboçya’nın ekonomisi hâlâ büyük ölçüde çiftçilere bağımlı. Ülkenin iş gücünün çoğunluğu ise yüksek gelirli krediler taşıyan düşük gelirli işçiler. Ayrıca nüfusun %60’ının tarımla uğraşıyor. Kamboçya’daki Oxfam’ın ülke direktörü olan Solinn Lim, toplu pazarlık gücünün 50 pirinç çiftçisine verilecek sözle, nakliye masraflarının alıcılara kaydırılmasına yardımcı olacağını şu sözlerle ifade ediyor:

Blockchain platformunda kayıtlı olmak, insanların önemli olduğunu ima ediyor. Blocrice onlara kendilerini güçlendirecek bir platform sunacak.

Blockchain çevrimdışı insanların hayatları doğrudan etkileyecek

Blocrice, Kamboçya’da çiftçiliğe izlenebilirlik, şeffaflık, finansal okuryazarlık ve en iyi uygulamaları tanıtmak için tasarlandı. Bu proje ile Blockchain çevrimdışı çalışan insanların hayatları üzerinde doğrudan ve olumlu bir etki yarattığını kanıtlayacak. Kamboçya ciddi sosyal ve ekonomik bozulmalarla karşı karşıya kaldı. Nüfusun çoğunluğunun tarımda çalıştığı ve Oxfam’ın tüm ülke ve sektörde projeyi genişletmeyi planladığı düşünülürse, bu Kamboçya için çoğu sorunun biteceğinin habercisi.

Pirinç ihracatçısı AmruRice’nin genel müdürü Kann Kunthy, pilot uygulamanın, Kamboçyalı pirinci batı pazarlarına ihraç etmesinin de mümkün olacağını belirtti. Blocrice sistemi, pirincin menşei dahil olmak üzere, perakendecilerin tüm bilgilere ulaşmasına izin verir. Proje çoğunlukla Avrupa pazarına, Kamboçya’nın pirinç ihracatının yaklaşık yarısının nihai olarak hedefliyor. Ülkedeki insan hakları ihlalleri ve Temmuz ayında gerçekleşen hileli bir seçim konusundaki endişelerin ardından ticaret ilişkisi baskı altına girdi. Blockchain, Avrupa Komisyonunun pirinç tedarik zincirindeki endişelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Belki de bir gün, seçimlere şeffaflık getirmek için de kullanılabilir.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin