formula 1
Blockchain oyun şirketi, Formula 1 ile global lisans anlaşmasını duyurdu

Blockchain oyun şirketi, Formula 1 ile global lisans anlaşmasını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain girişimi Animoca Brands, dünyaca ünlü yarış serisine dayanan bir Blockchain oyunu yayınlamak için Formula 1 ile global bir lisans sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

180’den fazla bölgede yaklaşık 1,6 milyar televizyon izleyicisinin yer aldığı ve dünya çapında 506 milyon hayranı olduğu düşünülen Formula 1®’in, Animoca’nın değişimi olmayan tokenler  (NFT)ile destekli “F1® Delta Time” Blockchain oyununun yayınlamasını sağlayacak bir lisans anlaşması imzaladığı bildirildi.

10 Mayıs’ta piyasaya sürülmesi planlanan Blockchain oyunu F1 Delta Time’ın ilk aşaması, bu NFT’leri kullanan bir yarış bileşeninin yanı sıra, NFT’lere dayalı tahsil edilebilir bir bileşene sahip olacağı bildiriliyor.

Formula 1 ile yapılan anlaşma finans dışı Blockchain sektörüne olan ilgiyi artırabilir

Basın bülteni, Formula 1®’in önemli marka gücünü ve yeni lisans sözleşmesinin, tüketicilerin Blockchain’e olan ilgisini artırma potansiyeli üzerinde duruyor.

FIA, 1950’lerde Formula 1 Dünya Şampiyonası’nı başlatmasından beri, Formula 1®’in her sezon beş kıtada 21 ülkede 21 yarış olarak gerçekleştiriliyor. Ve rapor edildiğine göre yılda 4,1 milyon yarış sever Formula 1 mücadelelerini takip ediyor.

Animoca, Blockchain oyununun taraftar katılımını artıracağını ve ortaklığın Formula One sahibi Liberty Media’nın yeni teknolojiye yapılan önemli yatırımlarla taraftar deneyimini iyileştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Daha önce de bildirildiği gibi, Aralık 2018’de, Animoca Brands, Tetris ve Pac Man gibi ikonik video oyunlarının geliştiricisi olarak ünlü kazanan Atari ile bir lisans anlaşması imzalamıştı. Lisans anlaşması, Animoca’nın, dünyadaki çoğu yargı bölgesindeki Atari mobil oyunlarının “RollerCoaster Tycoon Touch” ve “Goon Squad”un  Blockchain versiyonlarını üretmesini ve yayınlamasını sağlayacak.

Şubat 2018’de, Atari, kripto para sektörüne yatırım yapacağını açıkladıktan sonra yüzde 60’ın üzerinde hisse fiyat artışı gördü.

Yakın zamanda Hong Kong’daki Token 2049 kripto etkinliğinde, Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, finans dışı Blockchain uygulamalarının ilgi çekmekte yaşadığı zorlukların devam ettiğini ancak NFT’ler ve oyun sektöründeki gelişmelerin teknolojinin erişiminin artmasına yardımcı olabileceğini kabul etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin