Avustralya hükümeti, yenilikçi blok zinciri ekiplerine 6 milyon dolarlık hibe teklifinde bulundu
Avustralya hükümeti, yenilikçi blok zinciri ekiplerine 6 milyon dolarlık hibe teklifinde bulundu

Blockchain, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından kullanılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain, kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından bağış fonlarını izlemek için kullanılabilir.

New York merkezli Seneca Park Hayvanat Bahçesi, yıllardır dünya çapında koruma projelerini finanse ediyor, ancak hayvanat bahçesi programlama ve koruma eylem direktörü Tom Snyder, yıllık 77.000 dolarlık bağışın nasıl harcandığına dair kesin bir fikre sahip olmadıklarını söyledi.

Tom Snyder şöyle söyledi:

Parayı gönderiyorsunuz ve nasıl gittiğine dair yıllık bir rapor alıyorsunuz. Kar amacı gütmeyen kuruluşlar bazen çok esnek olabiliyorlar. Bu yüzden herhangi bir bilgi almak istediğinizde bu bilgi size 18 ayda bile ulaşabilir. Ve bağışlar her zaman onların söyledikleri şeylere gitmiyor.

Bu sorunu çözmek için örgüt, Madagaskar’daki Ranomafana Milli Parkı’na bağışlarını takip etmek için kâr amacı gütmeyen açık kaynaklı bir yazılım geliştirme kuruluşu olan Ixo Foundation ile çalışıyor.

Blockchain, kar amacı gütmeyen kuruluşlar için gerçek bir çözüm mü?

Blockchain teknolojisi ile desteklenen Ixo platformu, Madagaskar’daki yağmur ormanlarında neler olduğunu “göstermek” için kablosuz sensörlere ve uydu görüntülerine bağlı akıllı telefonlar kullanıyor.

Teknolojilerin ve araçların bir araya getirilmesi, bir tohum veya fidan dikimi her seferinde resim ve GPS koordinatları sağlıyor. Daha sonra belirli bir alanda ağaçların artıp artmadığını teyit etmek için uydu görüntüleriyle veya yer sensörlerinden gelen ışık okumalarıyla karşılaştırılıyor.

Snyder, gelecek yılın Şubat ayı itibariyle hayvanat bahçesi ziyaretçilerinin, gerçek zamanlı güncellemelerin yanı sıra dikilecek ağaçlarının resimlerini de görebileceklerini belirtti.

chepicap

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin