Binance Çin'deki ilk yatırımını yaptı!
Binance Çin'deki ilk yatırımını yaptı!

Blockchain geliştirme endüstrisi Çin’de çok daha fazla destek alacak gibi gözüküyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in en büyük üç telekom şirketi tarafından “blockchain geliştirme” amacıyla kurulan bir araştırma grubunun, ilk toplantısını 23 Temmuzda gerçekleştirdiği açıklandı. Bu araştırma grubu China Mobile, China Unicom ve China Telecom’un ortaklaşması ile oluştu. 

Yeni Çin blockchain geliştirme grubu kendilerine iki hedef belirlediklerini açıkladı. Grubun belirlediği hedefler şu şekilde sıralandı; 

  • “Blockchain alanını keşfetmek için güvenilir bir Blockchain uygulama ekibi oluşturulması.”  
  • “Sipariş yönetimi, sözleşme yönetimi ve kullanım durumlarının oluşturulması. ” 

Dünya devleri tarafından uzman desteği sağlandı

Üç Çinli telekom devine ek olarak proje; Union Mobile, Financial Technology (UMF) ve Huawei gibi diğer Çin teknoloji şirketlerinden uzmanları da içeriyor. Telekom tabanlı ödemelerde potansiyel pazar Çin’de devasa boyutta ve bunu üstlenen diğer mobil sağlayıcılar bunun üzerinde büyük efor sarf ediyor. 

Çin blockchain geliştirme endüstrisi hızla ilerliyor

Çin blockchain geliştirme alanına en son Çinli telekominikasyon şirketleri katıldı. Çin devlerinin Blockchain teknolojisine karşı tutumlarını değiştirmesi büyük etki gösteriyor. Çin’in blockchain teknolojisini benimsemeye yönelik ilk isteksizliği ortadan kalkmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz sene blockchain ve kriptolara karşı devlet destekli bir medya saldırısı ortaya çıkmıştı. Çin son gelişmelerle Blockchain teknolojisine yeşil ışık verilmiş gibi gözükse de kriptolar Çin Pazarı’nda hala sorun yaşıyor. 

Bahar aylarında Xi Jinping’in “Çin blockchain geliştirme” konusundaki kamu desteğini duyurmasının ardından çok sayıda şirket ve şehir “Çin blockchain geliştirme kültürü” için desteklerini açıklamaya başladı. Günün erken saatlerinde Çin Nanjing şehri, Çin yerel blockchain gelişimini desteklemek için yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde bir fon yaratacağını açıklamıştı. Nanjing şehrinin yarattığı bu fon, Nanjing’te mağaza kurmak isteyen ve hem Çin hem de yurtdışında kullanılabilen blockchain teknolojisini geliştirmek isteyen bir çok işletmeyi destekleyecek. 

Blockchain geliştirme alanında özel sektör hızla büyüyor

Çin bu yıl blockchain odaklı şirketlerde inanılmaz bir artış yaşadı. Çin telekom devleri tarafından blockchain teknolojisini geliştirmek için ihtiyaç duyulan alan, 8 binden fazla Çinli blockchain şirketi tarafından karşılanacak. Unutulmamalı ki Çin tüm ülkelerden çok daha fazla blockchain şirketine ev sahipliği yapıyor. 

Dünyanın en büyük ihracatçılarından biri olan Çin, ürünlerini satın alan diğer ülkelerle etkileşimde bulunmalarına olanak tanıyan blockchain tabanlı platformlar geliştirmek için her türlü nedene sahip. Bu yıl Çin’in blockchain geliştirme sektöründe yaşadığı büyüme bu alan için “cesaret verici” bir işaret olarak görülüyor. 

 

cryptodisrupt

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin