Bitcoin ETF’inden sonra sırada Ethereum ETF onayı mı var?
Bitcoin ETF’inden sonra sırada Ethereum ETF onayı mı var?

Dünyanın en büyük Blockchain ETF’si Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda piyasaya sürülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para topluluklarının çoğu bir Bitcoin ETF‘si dört gözle beklerken, 800 milyar doların üzerinde fon yöneten bağımsız yatırım şirketi Invesco, dünyanın en büyük Blockchain ETF ’sini Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

ZeroHedge’e göre, Blockchain odaklı borsa yatırım fonu, Blockchain teknolojisi ile ilgili 48 farklı şirketin portföyüne yatırım yapacak.

Blockchain ETF 48 farklı şirkete yatırım yapacak

Bu şirketlerden bazılarına değinmek gerekirse; kripto para madenciliği makinesi üreticilerine çip sağlayan Tayvan Yarı İletken İmalatı ve Bitcoin vadeli işlemlerini başlatan ABD’de düzenlenmiş ilk borsa olan CME Group’u sayabiliriz. 65 baz puanlık bir yönetim ücretine sahip olacak fonlar, Apple, Intel ve Advanced Micro Devices (AMD) gibi diğer önemli firmaları da içerecek.

Avrupa’da Invesco’nun ETF hisse senedi ürün yönetimi başkanı Chris Mellor’un açıklaması şu şekilde:

ETF başlangıçta, Brevan Howard hedge fonunun kurucu ortağı olan Alan Howard tarafından desteklenen uzman bir kripto yatırım girişimi Elwood Asset Management tarafından geliştirilen tescilli bir puanlama sistemine dayanarak 48 şirket portföyüne yatırım yapacak.

Elwood’un CEO’su Bin Ren, Blockchain teknolojisini kullanan potansiyel uygulamaların, özellikle finansal hizmet şirketleri tarafından kullanılmaya başlaması, geniş bir endüstri yelpazesi oluşturduğunu söyledi. Ayrıca Blockchain’in kullanım alanının hızla artmasının bu teknolojinin daha fazla uygulama alanı olarak görülen kripto paraların ötesine geçmeye başladığını belirtti.

Piyasada başka Blockchain odaklı ETF’lerde bulunuyor

Bunun yanında pazarda Blockchain odaklı ETF’ler bulunuyor.  Ancak çoğu şu an nispeten az miktarda sermaye çekmiş durumda. ZeroHedge’ye göre en büyüğü, Amplify Transformation Data Sharing ETF’si. Ve 110 milyon dolar aktife sahip.

Özellikle yatırımcılar kripto paralar üzerine yatırım yapan Wall Street firmalarına ve bunların arkasındaki yeni teknolojiye ilgi gösteriyorlar. Dikkat çekici diğer bir ayrıntı da Yahoo Finance tarafından derlenen kripto ekosistemi ile ilişkili halka açık bir şekilde listelenen 14 şirketten oluşan bir grubun, bu yılın başlarında S&P 500’den daha iyi performans göstermesi oldu.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin