Blockchain CEO’su: “Sektöre olan inancınızı yitirmeyin.”
Blockchain CEO’su: “Sektöre olan inancınızı yitirmeyin.”

Blockchain CEO’su: “Kripto paraların benimsenmesi uzun sürebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’den Brian Kelly, kripto para piyasasını çevreleyen duyarlılığın, benimseme oranları ile birlikte dibe vurduğuna inanıyor. Ancak Blockchain CEO’su Peter Smith ise, kullanıcıların uzun vadeli olarak piyasada kalmaları gerektiğinden endişelenmemeleri gerektiğine inanıyor.

Blockchain CEO’su: “Sektöre olan inancınızı yitirmeyin.”

Son birkaç aydır kripto para piyasası zor günler geçiriyor. Kripto para fiyatları Ocak ayındaki zirvelerinden bu yana topluca yüzde 70’in üzerinde düşüş gösterdi. Ancak Brian Kelly, Bitcoin’in fiyatının geçen Haziran ayına göre %125 oranında daha fazla olduğunu belirtiyor. Kısa vadede piyasadaki spekülatörler ise önemli miktarda likidite sağlamaya yönelik inançlarını yitirdiler.

Ancak Financial Times’ın bir makalesi, bize gerçek inananların sektöre olan inançlarını  yitirmemeleri gerektiğini hatırlatıyor Ünlü kripto para altyapı şirketi Blockchain’in kurucu ortağı ve CEO’su Peter Smith, bu inancı attığı bir tweet ile kabul ediyor. Smith, yazdığı FT makalesinin hala oldukça geçerli olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca, bu dünyayı değiştiren endüstrinin büyümesinin uzun zaman alacağına söyleyerek, kullanıcıların uzun süre hazır olmaları gerektiğini belirtiyor.

İnsanlar sektöre olan inancını neden yitirmeye başladı?

İnternet, devrimci kabiliyetlerine rağmen, benimsenmesi yaygın olarak kabul görmediği için eleştirmenlerin çoğu tarafından başarısız olması bekleniyordu. Şimdi geriye baktığımızda, bu eleştirmenlerin ne kadar yanıldığını görmek mümkün. Bazıları, kripto para piyasasına bakarken, tüketicilerin benzer bir perspektife sahip olmaları gerektiğine inanıyorlar. Piyasanın mevcut durumuna bakarken daha uzun vadeli iyimser bir yaklaşım benimsiyorlar. Bu inanç, spekülatörlerin odaklandığı kısa vadeli kârla doğrudan bir çelişkili ve 2017’nin kripto para birimi boğa akışını neredeyse belirliyor. Makalesinde Peter Smith şunları belirtiyor:

Kripto paraların dalgalanmasına odaklanmak ve büyük resmi kaçırmak oldukça kolay. Yalnızca, her yerde bulunan, güvenli, merkezi olmayan defterler tarafından yaratılan, değişikliklerin ve mümkün olan anlık bir değişimin doğasını kavramaya başlıyoruz.

“Kripto para ve Blockchain teknolojisinin benimsenmesi uzun sürebilir.”

Her ne kadar kesin rakamlar vermek zor olsa da kripto paraların fazlaca benimsenmeye başladığı bir gerçek. Kripto para ve Blockchain sektörü, destekçilerinin beklediği büyüklükte büyürse, benimseme oranları yüzde 100’e ulaşmalı. Ne yazık ki, birçok kripto para topluluk üyesi, endüstrinin inanılmaz büyüklükteki marjlarla abartılı bir şekilde benimsenmesini bekliyor.

Anında benimsenme meşru bir senaryo olsa da, kripto para ve Blockchain teknolojisinin, diğer devrimci teknolojilerle eşit olan benimsenme seviyelerine ulaşmasının yıllarca sürmesi muhtemel. Bu durum, düzenlemeler çevresindeki huzursuz ortamın yanı sıra kamu duyguları ile ilgili artan sorunlardan kaynaklanıyor olabilir. Hükumetler geleneksel sistemlere saldırı olarak gördükleri için kripto paraları kabul etmekten çok uzaktalar ve bazı ülkeler bu nedenle kripto paraları yasakladılar.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin