Tayland Merkez Bankası Başkanı, Blockchian entegrasyonu ile ilgili konuştu.
Tayland Merkez Bankası Başkanı, Blockchian entegrasyonu ile ilgili konuştu.

Blockchain benimsenmeye devam ediyor: Sıradaki durak Tayland Merkez Bankası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland Merkez Bankası Başkanı, 12 Temmuz’da katıldığı Bloomberg ASEAN İş Zirvesi’nde yaptığı konuşmada bankanın çeşitli uygulamalar için Blockchain teknolojisini düşündüğünü söyledi.

Sınır ötesi ödemeler, tedarik zinciri ve kimlik doğrulaması…

Merkez Bankası Başkanı, Dr. Veerathai Santiprabhob, bankanın özellikle sınır ötesi ödemeler, tedarik zinciri finansmanı ve belge kimlik doğrulaması için Blockchain uygulamalarını incelediğini belirtti.

Santiprabhob’a göre, sınır ötesi ödemeler için Blockchain kullanmak, bölgesel finansal bağlantıyı artıracak ve daha sorunsuz sınır ötesi finansal hizmetleri kolaylaştıracak.

Tayland Merkez Bankası Başkanı: “Değişim şart.”

BoT’un başkanı ayrıca, sahtekarlık, dolandırıcılık ve mali bilgilerin korunmasında Blockchain’in önemli bir rol oynadığı görüşünde:

Biyometri ve Blockchain gibi modern teknolojilerin benimsenmesi finansal bilgilerin korunmasına ve hileli faaliyetlerin sayısının ve büyüklüğünün azaltılmasına yardımcı olabilir.

“Rekabet ve yeniliğin önemi yadsınamaz.”

Ayrıca Perşembe günü yaptığı konuşmada, BoT başkanı, bankanın sürekli güncellenen düzenlemelere ilişkin gelişimine “rekabeti ve yeniliği” teşvik ettiğini söyledi:

Tayland Bankası, aynı zamanda, modası geçmiş kural ve düzenlemeleri gözden geçirmek, iş yapmayı kolaylaştırmak ve düzenlemelerimizin rekabeti ve yeniliği engellememesini ve mali hizmetlerin yüksek maliyetlerine katkıda bulunmasını sağlamak için düzenleyici reformlardan geçiyor.

Tayland son zamanlarda kripto paraları düzenleyen iki önemli hamle yaptı. Ülkenin Maliye Bakanı da kripto para birimleri için yeni bir vergi çerçevesi ortaya koydu. İkinci hamle, yeni ICO düzenlemelerinin 16 Temmuz’da yürürlüğe gireceğini belirten Thai SEC’den geldi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Tayland 5 ICO projesini onaylayarak tarihe geçecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin