blockchain
Yakın gelecekte Blockchain teknolojisinden direkt etkilenecek 3 sektör

Blockchain bazlı ödül programları her geçen gün popülerlik kazanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

KPMG’nin yakın zamanda yaptığı bir araştırma, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) tüketicilerin Blockchain bazlı ödül programlarını giderek daha fazla farkettiklerini ortaya koyuyor. KPMG, ülkedeki en büyük muhasebe firmalarından biri ve anketleri genellikle ABD pazarının en otantik tasvirleri olarak kabul ediliyor.

“Blockchain temelli dijital tokenizasyon ticareti dönüştürmeye hazır” başlıklı çalışma, ülke genelinde Blockchain bazlı ve tokenize hizmetlerin artan bir şekilde benimsenmesini detaylandırıyor.

Çalışmanın sonuçları gayet net. Öyle ki katılımcıların yaklaşık yüzde altmış üçü (% 63) dijital tokenlerin kolay ve erişilebilir bir ödeme yöntemi olduğu konusunda hemfikir. Ankete katılanların yüzde elli beşinden fazlası (% 55), blok zincir bazlı ödül programlarında kazananların ödüllerini daha yapıcı kullanmalarına izin verdiği konusunda hemfikir.

Blockchain bazlı ödül programları

KPMG’nın kayda değer anketleri, tüm şirket müşterilerinin sadece yüzde otuz üçünün (% 33) blok zincir teknolojisine aşina olduğunu ortaya koyarken, ülke genelindeki küresel eğilim biraz daha farklı. ABD’de KPMG Blockchain departmanını yöneten Arun Ghosh’a göre, Blockchain teknolojisi her türlü ticaret alanında bir devrim niteliği taşıyor ve müşteriler bunu fark etmeye başladı. Blockchain tabanlı ödül programları, Blockchain işlevselliklerinin pazara empoze edilmesinin sadece bir örneği.

KPMG, Blockchain teknolojisini etkin şekilde kullanan öncü kurumsal kimliklerden biri olarak biliniyor. Şirketin finansal denetimleri, merkezi olmayan bir defter yardımıyla tamamlanmakta. Son zamanlarda, KPMG ayrıca blok zincir teknolojisine dayalı bir medikal ürün izleme platformu oluşturmak için Wallmart ile ortaklık yapmasıyla gündeme gelmişti.

Sadakat ve ödüllendirme programları söz konusu olduğunda, ankete katılanların yüzde seksen ikisinden (% 82) fazlası ödüllerini token olarak kullanmak istediklerini iddia ediyor. Yüzde seksen biri (% 81) ise kurumsal sadakat programları tarafından verilen token ödüllerini güvenilir bulduklarını iddia ediyor.

cryptopolitan

Türkiye’deki Blockchain bazlı çözümler hakkında bilgi almak istiyorsanız bu haberimizde ilginizi çekebilir:

EDC Blockchain Türk iş dünyasına kripto para dönüşümü için çözüm olarak geliyor

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin