Ethereum için yılın en iyi günü: Ancak bir anormallik var
Ethereum için yılın en iyi günü: Ancak bir anormallik var

İstanbul yükseltmesi, Ethereum fiyatını canlandırabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un geçen hafta Bitcoin’den bağımsız olarak hareket etmeye başladığı süre zarfında en büyük altcoin için yeni umutlar yeşermişti. Ancak yükseleceğine dair umutlar,  bu hafta ETH’nin daha önce sayısız kez yaptığı gibi Bitcoin ile birlikte çökmesiyle oldukça azaldı. Yaklaşan İstanbul yükseltmesi teknolojiyi geliştirecek, ancak ETH fiyatları da teknolojiye paralel olarak yükselişe geçebilecek mi?

Ethereum yine hasar gördü

Ether zor bir hafta geçirdi. Geçen hafta 220 dolar gibi yüksek bir seviyeye dokunduktan sonra dünyanın iki numaralı kripto varlığı dün 165 dolar ile aylık en düşük seviyesini gördü. Bu düşüş ETH’nin yüzde 25 oranında değer kaybetmesi anlamına geliyordu. Şimdiye kadar ki aşırı volatiliteden ve Bitcoin gibi ümitsiz bir çapaya bağlı olduğundan, Ethereum’un henüz serbest hareket edemediğini görüyoruz.

Bugün, beş ayın en düşük seviyesi olan 170 dolar civarında sakin hareket ediyor ve Bitcoin 7.000 dolarlık fiyat aralığını tekrar ziyaret ederse daha fazla kayıp görmesi muhtemel. BTC fiyatı, yukarı yönlü bir kopma yapmazsa ya da bağımsız olarak hareket edemediği sürece, 150 dolar’a dönüş kaçınılmaz gibi gözüküyor.

İstanbul kurtarıcı olabilir mi?

Ağ ve blok zincir yükseltmeleri genellikle kripto projeleri için olumlu bir gelişme olarak kabul ediliyor. Ancak yeni basılan kural kitabı bu yıl altcoinlere uygulanmadı. İstanbul adlı bir ağ yükseltme işleminin önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bir dizi Ethereum İyileştirme Teklifi (EIP) içerecek ancak yumuşak bir ana ağ hard forkundan önce test ağlarına yerleştirilmesi gerekiyor.

İstanbul, bir Medium gönderisine göre önümüzdeki ay Ropsten ve Goerli test ağlarına uygulanacak 8. Ethereum ağ yükseltmesi olacak. Kasım ve Aralık ayları, 2020 başlarında, ana ağın başlatılmasından önce Rinkeby ve Kovan test ağlarında sunumlar yapılacak.

Yükseltme, şu sorunları gideren EIP’leri içerecek;

  • İşlem kodlarının maliyetlerini hesaplama maliyetleriyle uyumlu hale getirmek.
  • DoS saldırılarına direnci artırmak.
  • SNARK’lara ve STARK’lara dayalı katman 2 çözümlerini daha uygun maliyetli hale getirmek.
  • Ethereum ve Zcash’in birlikte çalışmasını (atomik takaslar) ve sözleşmelerin daha işlevsel hale getirmek.

Buterin umutlu

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, bu ayın başlarında yapılan Ethereal Zirvesi’nde Ethereum ekosistemindeki gelişmeleri geniş çaplı olarak ele aldı. ETH 2.0 müşterileri, birkaç hafta önce bu gibi birlikte çalışabilirlik testlerinin ilkinde başarıyla bağlandı. Bu, Ethereum geliştirme süreci için önemli bir dönüm noktasıydı.

Tartışma, Ethereum’un bir sonraki büyük atağı olacak merkezi olmayan finansmana yöneldi. Buterin’in konuyla ilgili görüşleri şu şekildeydi:

“Prensip olarak DeFi’nin sunduğu potansiyellerden dolayı çok heyecanlıyım. Dünyanın herhangi bir yerinde kişilerin birbirlerine ödeme yapmalarını ve kendi finansal risklerini seçmelerini sağlayan bir sisteme erişebilecekleri fikri gerçekten heyecan verici. Bu, birçok insanın erişemediği bir şey. ”

Ethereum uzun vadede oldukça yüksek potansiyele sahip olduğundan, 2020’deki teknoloji geliştirme ve bunun sonucunda token fiyatı 2019’dan daha iyi performans gösterebilir. Şu an portföyünde Ethereum tutanların göstereceği sabır son derece önemli gibi gözüküyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin