blockchain bankacilik
Blockchain bankacılık sektöründe yeni iş sahaları açabilir mi?

Blockchain bankacılık sektöründe yeni iş sahaları açabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Filipinler Bankacılar Birliği (BAP) yetkilisi, Blockchain teknolojisinin benimsenmesinin bankacılık sektöründe yeni iş sahalarının açılmasına imkân tanınacağını belirtiyor. Blockchain bankacılık sektöründe benimsendikçe bu alanda uzman personellere ihtiyaç duyulmasının yeni istihdam olanakları olacağı düşünülüyor.

Bildiğiniz gibi finansal bankacılık işlemlerinin dijitalleştirilmesi ülkemizde dahil olmak üzere küresel anlamda bankacılık sektöründe çalışanların korkuya kapılmasına neden oluyor. Zira dijitalleşen işler ile çok daha az personel ile daha yüksek verim almayı planlayan bankalar, bu surette önümüzdeki dönemlerde personel azaltma politikası içine girebilirler.

Buna yanıt olarak ise BAP, Blockchain teknolojisini benimseyen bankalarda yeni iş kollarının açılacağını savundu. Dernek Filipinleri örnek göstererek, 12.000’den fazla bankacılık pozisyonunun yeni başlayanlar için alternatif bir istihdam sunduğunu ortaya koydu.

BAP genel müdürü Benjamin Castillo’nun açıklamaları şu şekilde:

Bankacılık çalışanları kaliteli hizmet sağlamada hayati öneme sahiptir. Bankaların finansal katılımcılık çabaları ile daha fazla banka şubesinin açılmasını ve ülke çapında artan bankacılık ve finansal hizmetler talebiyle başa çıkmayı umuyoruz.

Unionbank önümüzdeki 2 yıl içerisinde 20.000 programcı istihdam edecek

Yeni pozisyonların çoğu müşteri odaklı olmaktan ziyade arka ofis operasyonlarından oluşuyor. Filipinler UnionBank Başkanı Edwin Bautista’nın yaptığı açıklamaya göre, kurumun önümüzdeki iki yıl boyunca Blockchain tabanlı bir kalkınma projesine dahil olmasından kaynaklı yaklaşık 20.000 programcı işe alacağını söyledi.

Blockchain bankacılık sektöründe daha fazla iş imkânı yaratacak

UnionBank, bankanın operasyonel yönetimini geliştirmek için Blockchain teknolojisi adaptasyonu ile tanınıyor. Bankers Association of Philippines’ın Genel Müdürü, devasa dijitalleşmenin bankacılık sektöründe yeni yaratılan iş sayısını azaltabileceğini reddetti. Ve online ödemelerin müşteri sayısını arttıracağına dikkat çekti:

Beklenenin aksine bankacılık sektörü, dijital çağa girdiğimiz için çalışanlarını bırakmayacak. Bankaların farklı taleplere cevap vermesi gerekiyor, çeşitleniyoruz. Dijital devrim çağında sektörü ileriye taşımaktaki zorluğu üstlenmek isteyen mezunlara ihtiyacımız var. Bankacılık sektörü ilerledikçe, ülkemizin yararına çalışmak isteyen yetenekli bireylere sahip olmak çok önemlidir .

UnionBank Başkanı, kripto para ve Blockchain’in “gelecek” olduğuna ve finansal operasyonları büyük ölçüde etkileyeceğine inanıyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin