blockchain bankacılığı
Blockchain bankacılığı kripto piyasasının yeni dönemi mi?

Blockchain bankacılığı kripto piyasasının yeni dönemi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi sahaya çıktığında, yeteneği birçok sektör tarafından bilinmiyordu. Sadece finans endüstrisi bu teknoloji ile ilgiliydi. Teknoloji yeni olmasına rağmen, finans dünyasındaki girişimler Blockchain teknolojisinin üst akıl olması ile gelen bir devrim olduğunu biliyordu. Bu bağlamda özellikle Blockchain bankacılığı yeni ufuklar açacak potansiyele sahip olarak görülüyordu.

Blockchain teknolojisi’nin 2008’de gelişi ile birlikte  finansal sektörde bazı taşlar yerinden oynamaya başladı. Geleneksel finans kurumları birçok sorun hakkındaki eleştirinde haklıydı. Ve birçoğu Blockchain Teknolojisini bu sorunlar için çözüm olarak görüyordu. Blockchain etrafında oluşan heyecan ve gerçek potansiyeli nedeniyle bankalar için bir numara olabilir.

Blockchain’in gelişimi kısa sürede hızlandı ve teknoloji ile bankalar arasındaki gerilim azalıyor gibi görünüyor. Blockchain bankacılığı, dünyadaki geleneksel bankacılık kurumları olarak finans dünyasında zemin kazanıyor. Bu kurumlar, Blockchain teknolojisi sayesinde müşterileri için bankacılık hizmetlerini çok daha kolay ve ucuz hale getirmeyi hedefliyorlar.

Blockchain bankacılığı hızlı şekilde benimsendi

IBM tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırmada, bankaların beklenenden daha hızlı bir şekilde dağıtılmış defterleri benimsediklerini ortaya koydu. Olayların bu konuma gelmesi, Blockchain teknolojisinin temel kazandığı oran göz önüne alındığında kaçınılmazdı. Bu ilişkiyi inceleyen Juniper Research tarafından yapılan son bir araştırmada, geniş bir benimsemenin 2030 yılına kadar bankacılık kurumlarını yıllık 27 milyar doların üzerinde tasarruf edebileceğini belirtti.

Blockchain bankacılığının, şimdi finans dünyasını ele geçirmek üzere olduğu görünüyor. Ayrıca geçen 30 Kasım’da ABD’de bulunan Wyoming eyaletindeki yasa koyucuların geleneksel bankacılık uygulamaları ve süreçleriyle entegrasyonuna izin veren bir tasarıyı kabul ettikten sonra büyük bir destek aldı. Bu yeni tasarı, ABD eyaletinde ‘Özel Amaçlı Mevduat Bankaları’ olarak adlandırılan yeni bir bankacılık kategorisi oluşturacak. Ve bankaların müşterileri için Blockchain temelli hizmetleri ve varlıkları yasal olarak, halen federal ve eyalet yasaları altında, uygulayabilmelerini sağlayacak.

HSBC ve ING Blockchain’de gerçek bir işlem yapan ilk bankalar oldu

Blockchain bankacılığı, benimsenmesini destekleyen birçok önemli olayın ortaya çıkmasına rağmen, bu son haberler bütün fikri başka bir düzeye yükseltiyor. 14 Mayıs 2018’de, HSBC ve ING, Blockchain’de gerçek işlem yapan ilk bankalar oldu. 14 Avrupa bankası da, ilk test aşamasını geçen yıl bir Blockchain bankalar arası işlemlerinde tamamladı.

Artık hesaplarını çalıştırmak ve Blockchain ile ilgili bankacılık hizmetlerine erişmek için bekleyen kripto yenilikçileri, bu tasarının geçişinin finans dünyasında birçok büyük isim tarafından sıcak bir şekilde karşılanmasından dolayı şansın artmış olduğunu gördüler.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin