Thai SEC “dolandırıcı” etiketi verdiği Bitcoin borsaları konusunda uyardı
Thai SEC “dolandırıcı” etiketi verdiği Bitcoin borsaları konusunda uyardı

Blockchain artık vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek için de kullanılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland hükumeti, Blockchain teknolojisini kullanmak için yeni planları olduğunu açıkladı. Ana amaç vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek. Karar, Gelir Departmanı Genel Müdürü Ekniti Nitithanprapas tarafından alındı.

Tayland vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek için Blockchain’i kullanacak

Blockchain teknolojisi birçok farklı sektörde genişlemeye devam ediyor. Bu teknolojinin yararları, ulusal hükumetleri bile çekiyor. Nitithanprapas’a göre, vergi tahsilat sistemini iyileştirmek için dağıtık defter (DLT) teknolojisi kullanılabilir.

DLT çok güçlü ve kullanışlı olmasına rağmen, makine öğrenimi (AI) sistemleri ile yan yana çalışacak. Vergileri doğrulamak ve vergi iadelerini hızlandırmak için Blockchain teknolojisi kullanılacak. Ayrıca, vergi kaçırma ve fonların daha şeffaf bir şekilde izlenmesi için makine öğrenimi kullanılacak. Genel olarak Tayland, DLT ve sanal para birimleri için açık fikirli bir ülke oldu. Çin veya Hindistan gibi ülkeler bu teknolojiler konusunda çok kısıtlayıcı ve sert önlemler aldılar.

Aynı zamanda, ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ICO’lar için yeni bir düzenleyici sistemini açıkladı. Yeni düzenlemeler bu yılın başlarında 16 Temmuz’da yürürlüğe girmeye başladı. Bir ICO yürütmekle ilgilenenler yerel makamlara kayıtlı olmak zorunda kalacaklar.

SEC, lisans için geçerli olan ICO projeleri hakkında bilgi verdi

SEC konuya yönelik şunları söyledi:

ICO kabul kriterleri, dürüst olmayan kişilerden durum tespiti ve fon verenlerin taranmasını içerebilir. Akıllı sözleşmenin kaynak kodu, sözleşmeye karşı otomatik olarak uygulanacak. Satıştan sonra SEC, SEC web sitesinde açıklamanın bir kopyasını yayınladı.

Bununla birlikte, ülkenin mali gözlemcisi, kullanıcıları dolandırıcı olan ICO’larına yatırım yapmak konusunda uyardı. Bu ICO’lar bölgede farklı araçlar kullanarak tanıtılıyor. Bu ICO’lardan bazıları OneCoin, OFC Coin ve Her Coin içeriyor. Sanal para birimi benimseme yolunda ilerleyen ülkelerin var olduğunu görmek çok olumlu. Bu şekilde hareket eden ülkeler kripto paraların kitlesel benimsenmesini arttıracak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin