MoonZebra, ilk iki yönlü Bitcoin ATM'sini piyasaya sürdü.
MoonZebra, ilk iki yönlü Bitcoin ATM'sini piyasaya sürdü.

MoonZebra, ilk iki yönlü Bitcoin ATM’sini piyasaya sürdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta adası, kripto para aktivitesi için sıcak bir yatak olmaya devam ediyor. Standartları belirleyen üç yeni kripto para ve Blockchain kanununun yürürlüğe girmesinden sonra yenilikçi bir şirket olan MoonZebra, ilk iki yönlü Bitcoin ATM’sini piyasaya sürdü. ATM, adanın ikonik yerlerinden biri olan Sliema’daki Tower Road’da bulunuyor.

MoonZebra nedir?

MoonZebra, Bitcoin ve genel olarak kripto para konusunda uzman iş adamı Jonas Abrahamsson ve Bitcoin maksimalisti Leon Siegmund (Lee Winmouth olarak da bilinir) arasında kurulan bir işbirliğidir. Ayrıca Siegmund, düzenli olarak etkinlikler ve buluşmalar düzenleyen ve yerel bir bağlantı noktası olan Bitcoin Club Malta’nın kurucularından biri.

Özel röportajda Siegmund açıklamalarda bulundu:

Bitcoin ATM’si fikri çok yüksek bir teknoloji değil ancak bu durum, insanların genel olarak Bitcoin ve kripto para ile daha fazla ilgilenmelerini sağlayacak.

Siegmund konuşmasının devamında ekledi:

İki yıl önce Malta’ya taşındığımda, Bitcoin ve merkezi olmayan defter teknolojisi adına pek bir şey olmadı. Sadece 2 yıl içinde ve birçok kişinin ortak çabaları sayesinde çok özel bir şey oldu. 2017 yılının başında Gozo’daki Bitcoin Meetup etkinliğinde Jonas Abrahamsson ile tanıştım. Malta’daki yerel Bitcoin topluluğu tarafından takdir edilecek bir şey bulmaya çalıştık ve ilk fikrimiz adadaki kamu çöp kutularını kurmaktı. Bunlar dijitaldi ve kullanım, tokenlerle ödüllendirildi.  Şunu söylemem gerekir ki harika bir fikirdi ama asla meyve vermedi. Başka bir fikir bir Bitcoin ATM’siydi. Bu konuda çalışmak çok zor olacaktı çünkü bankalar bu konuya çok düşmanca yaklaşıyorlar ve bizi desteklemek istemiyorlar. Ancak çok fazla kan, ter ve göz yaşından sonra bunu sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Siegmund, Malta’nın ticaret için büyük bir potansiyeli olduğunu ve toplumun, Bitcoin ve diğer kripto paralar için bir merkez olarak Malta ile gelişeceğini düşünüyor.

Malta, genel olarak Bitcoin ATM’leri açısından inişli çıkışlı bir geçmişe sahip. 2017’de Malta’nın ilk Bitcoin ATM’si kayboldu ve hayır kurumları 3000 eurodan fazla para cezasına çarptırıldı. Ancak MoonZebra yeni ATM ile bu algıyı tamamen değiştirecek. 4 kripto uzmanından oluşan bir ekip, kripto ATM’lerinin bakım ve onarımıyla ilgilenecek. Çok uzak olmayan bir gelecekte daha fazla projenin hayata geçmesi planlanıyor.

CryptoATM nedir?

Bir kripto ATM’si, insanlara nasıl nakit alabileceklerini çok aşina oldukları bir şekilde ve kripto paralar aracılığıyla gerçekleştirme olanağı verir. Kullanıcılar sadece ATM’ye gitmeli, nakit para yatırmalı, ortak anahtarını girmeli. Kullanıcılar iki yönlü ATM ile kriptoyu tekrar fiat haline dönüştürebilecekler. Ayrıca, kullanıcılara borsaları baypas etme olanağı da sağlanacak. MoonZebra’nın kripto ATM’si başlangıçta yalnızca Bitcoin ile çalışacak ancak gelecekte bu durum değişebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin