DARPA, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geliştirildi
DARPA, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geliştirildi

Blockchain ABD Ordusu’nun bile dikkatini çekti: DARPA başlatıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi, teknoloji dünyasındaki en büyük büyüme alanlarından biri olup, muhasebe için birden fazla endüstriye fayda sağlıyor. Ancak, bu ilerlemeyi devam ettirmenin tek yolu, sürekli olarak yeni geliştiriciler yetiştirmek. Bu teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için, ABD Savunma Araştırma Projeleri Ajansı, DARPA programını başlatıyor.

DARPA, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geliştirildi

DARPA, ABD Savunma Bakanlığı tarafından araştırmalara yardımcı olmak için geliştirildi. Şu anki hedefleri, Arlington, Virginia’da düzenlenecek olan bu merkez aracılığıyla teknolojiler üzerinde çalışmak. Ajans, özellikle “izinsiz” dağıtık mutabakat protokollerini ana hatlarıyla belirten “özel çıkar” alanlarını tarif eden beş sayfalık bir RFI yayınladı. Bu makale, bu sistemlerin, herhangi bir bireyin yapabileceği basit protokoller olduğunu söylüyor.  Raporda, alanda bol miktarda araştırma olduğu söyleniyor. DARPA’nın Bilgi İnovasyon Ofisi (I2O) raporu yayınladı, ancak üç konuyu kapsayan ayrıntılar için ayrı bir talepte bulundular.

DARPA tarafından araştırılacak 3 konu

Birinci konu

İlk konu, dağıtık fikir birliği protokollerine teşvik sağlamak, ancak parasal değeri olan bir şeyden kaçınmak. Bunun yerine, bu teşvik olarak “protokolde katılımın çeşitli yönlerini” sunacaklar. Bitcoin madenciliği kavramına, konuştukları sistemin bir örneği olarak değinirler. Bu nedenle, bu konu, yukarıda açıklanan protokollerin ödeme sözü olmadan sunulmasının önemini vurguluyor.

İkinci konu

Dağıtık Hesaplama Protokolleri için Ekonomik Güdümlü Güvenlik Modelleri. Bu konuda, belgenin yazarları “dağınık, izinsiz hesaplama protokolleri ile güvenlik teorilerini ilerletmek için katı ekonomik kavramlardan yararlanan yöntemler” ile ilgili ayrıntıları belirtiyor.

Son konu

“Dağıtık Mutabakat Protokollerinin Merkezi”, öncelikli olarak siber güvenlik endişesinden kaynaklanıyor. Şirket, bu konuyla ilgili verilen cevapların “yeni analizler, dağıtık bir mutabakat protokolünün merkezileştirilmesi ve/veya çözümlenmesi için yöntemler” de içerdiğini belirtiyor. RFI, Blockchain teknolojisi veri ve depolama için koruma sağladığını kabul ediyor ve şunları söylüyor:

Dağıtık fikir birliği protokolleri için teknolojiler, kripto para birimi ve Blockchain teknolojilerindeki önemli rolleriyle devrim oluşturdu. Bu teknolojiler, Savunma Bakanlığı da dahil olmak üzere, kritik veri depolama ve hesaplama görevlerinin güvenliği ve esnekliği için çarpıcı etkilere sahip.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin