Madencilik devi Bitmain
Bitmain, bugün 300 megawatt'tan daha yüksek bir kapasiteye ulaşma olasılığıyla dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesisi açtığını duyurdu.

Bitmain’e müşterilerinden şok cryptojacking suçlaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

California merkezli Bitcoin madencilik şirketine yeni satın alınan ASIC cihazları aracılığıyla müşterilerine “ cryptojacking ” uyguladığı gerekçesi ile dava açıldı.

Dev kripto madenciliği şirketi Bitmain’e karşı dava Kuzey Kaliforniya bölgesinde Gine Gevorkyan adlı bir Bitcoin madencisi tarafından açıldı. Bitmain müşterisi olan kişi, yeni satın aldıkları ASIC cihazlarını kullanarak müşterilerine “cryptojacking” yaptığı gerekçesi ile suçluyor.

Cryptojacking nedir?

Bir kurumun ya da kötü niyetli kişilerin kullanıcıların cihazlarını kullanarak yine kullanıcılardan habersiz  kendileri yararına kripto madenciliği yapmalarını sağlayan yöntemlerin tümüne verilen isim olarak biliniyor.

Gevorkyan dava gerekçesini şöyle açıklıyor:

Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar, makineler düşük güç modunda başladı… Kurulum süreci işlemleri boyunca dijital para madenciliğine yönlendiren ve aktarılan varsayılan bir hesap ayarı yoktu.

Ancak, Bitmain’in son ASIC cihazlarında yaptığı değişikliklerin, cihazların tam güçte yüksek enerji tüketimi modunda başlamasını sağladığı iddia ediliyor. Ayrıca iddiaların devamında kurulum işlemi tamamlanana kadar, müşterinin hesabının henüz cihaza bağlanmadan devam ettiği öne sürülüyor.

Gevorkyan son olarak sözlerine şöyle açıklık getirdi:

Bitmain ASIC cihazlarındaki varsayılan hesap ayarı, kendi Antpool sunucusunda Bitmain’in kendi hesabına katkıda bulunacak şekilde ayarlandı. Kurulum süreci birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilirken Bitmain’in ASIC cihazları müşterilerinin elektriğini müşterilerden ziyade Bitmain yararına kripto para üretmek için kullanacak şekilde önceden yapılandırılmış olduğunu düşünüyorum.

Bitmain ciddi bir suçlama ile karşı karşıya

Gevorkyan, bu yıl Ocak ayında satın aldığı en son Antminer 9’da dahil olmak üzere Bitmain ASIC cihazlarına sahip olduğu için kendi deneyimlerinden bahsediyor.

Bu, geçen aylarda adından çokça bahsedilen maden şirketine yapılan ciddi bir suçlama gibi duruyor. Bununla birlikte, Crowdfund Insider’a göre, Bitmain’in yeni satın aldıkları ASIC cihazlarından faydalandığı söylentileri aslında bir süredir kripto aleminde dolaşıyor.

Bu dava haricinde Bitmain’in kendisinin de bu ayın başlarında bilinmeyen bir hacker’in Binance hesaplarından 5,5 milyon dolar değerinde kripto çaldığı gerekçesi ile davası bulunuyor.

Bitmain, yeni satın alınan ASIC cihazları aracılığıyla müşterilerine “cryptojacking” yapmakla suçlu bulunacak mı? Dava sürecini izleyip göreceğiz.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin