Blockchain 2030 yılında bankalar için çok daha önemli hale gelecek.
Blockchain 2030 yılında bankalar için çok daha önemli hale gelecek.

Araştırma: Blockchain 2030 yılı itibarıyla bankalara yılda 27 milyar dolar kazandıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa istihbarat firması Juniper Research, bir süredir üzerinde çalıştığı Blockchain araştırmalarının sonuçlarını yayımladı. Sonuçlara göre finansal kurumların Blockchain teknolojisini kullanarak sağlayacakları tasarruf, 12 yıl içinde senelik 27 milyar doları bulacak. Böylelikle Blockchain 2030 yılına dek finansal kurumlar için çok daha önemli bir hale gelecek.

Araştırmada ayrıca sınır ötesi işlemlerde maliyetin, Blockchain’de dağıtıldığında %11’in üzerinde azaldığı gösteriliyor.

Blockchain’in Geleceği: Anahtar Dikey Fırsatlar ve Konuşlandırma Stratejileri 2018-2030 adlı çalışma, teknolojinin hazine işlemleri de dahil olmak üzere daha uygun maliyetli uygulamalar yaratabileceği alternatif alanları da araştırdı.

Bankacılık departmanları için geçerli olan tasarruflar değişkenlik gösteriyor. Uyumluluk alanlarında, Blockchain yoluyla otomatik kara para aklama kontrolleri sadece birkaç yıl içinde %50 oranında bir fiyat düşüşü yaratabilir.

Bununla birlikte, herhangi bir Blockchain teknoloji servisiyle çalışmak için büyük olasılıkla gerekli olacak iç bankacılık sistemleri, tasarruf sürecinin tam olarak uygulanmasının birkaç yıl sürmesine neden olabilir. Tahmini servis maliyeti tasarruflarının 2024 yılına kadar yıllık 1 milyon dolara ulaşması beklenmiyor.

Blockchain 2030 yılında 5 sektörü etkisi altına almış olacak

Bankacılık sektörünün yanı sıra raporda, Avustralya şeker kamışı endüstrisinde de yer alan birtakım vakalarda görüldüğü gibi, gıda ihracatı ve ticaret de dahil olmak üzere birçok sektörde Blockchain teknolojisinden yararlanıldığı belirtiliyor. Rapor, gıda endüstrisinin dolandırıcılıktan kaynaklı zararının yaklaşık %50 oranında azaldığını tahmin ediyor.

Juniper Research, aynı zamanda tapu sicili, sağlık bakımı ve otomotiv sektörü de dahil olmak üzere Blockchain’den yararlanacak beş endüstriyi detaylandıran ve 5 Industries That Will Fuel the Blockchain Boom başlıklı ücretsiz bir white paper yayımladı.

Araştırma, “her endüstrinin benimsenme yolunda karşılaşacağı temel zorluklar” ve “2018’de Blockchain sektörünün en büyük oyuncuları” da dahil olmak üzere sekiz ana bölüme ayrılıyor.

Raporun tüm sonuçları, Juniper online üzerinden satın alınabiliyor.

bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

NASA ve ESA, Blockchain teknolojisini ileri taşıyabilir: Peki nasıl?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin