Jack Ma, Blockchain ve endüstri ilişkisi hakkında konuştu
Jack Ma, Blockchain ve endüstri ilişkisi hakkında konuştu

Blockchain, 2028 yılına kadar dünya ticaretine 1 trilyon dolar ekleyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya Ekonomik Forumu’ndan (WEF) 13 Eylül Perşembe günü yayınlanan ortak bir rapora göre Blockchain, 2028 yılına kadar dünya ticaretinde 1 trilyon dolarlık bir değer yaratabilir.

Bain & Company ile işbirliği içinde yayınlanan rapor, küresel ticaret finansmanı sektöründeki DLT beklentilerini değerlendirdi.

Uzun vadeli ticaret finansmanı, günümüzün yeni teknolojilerine dayanmaya devam ediyor.

Raporun önsözü şu şekilde:

Dağıtılmış Defter ve diğer teknolojik yenilikler, maliyetleri azaltıp kullanım kolaylığını arttırarak ticaret ve tedarik zinciri finansmanında çığır açan ilerlemeler vaat ediyor.

Rapor WEF ve Bain’in, yeni bir ticarete yol açacağını ve 1.5 trilyon dolarlık cari açığın kapanmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

Blockchain, 2028 yılına kadar dünya ticaretini büyük oranda değiştirecek

Bu arada WEF raporu, hükümetler için benzer sinyaller içeriyor. Örgüt, Avrupa Birliği gibi yapılarda bulunanlar için bile, DLT’yi kucaklamanın de facto olarak kaçınılmaz olduğunu savunuyor.

Rapor şu şekilde sonlanıyor:

Sınır ötesi gıda ithalatı gibi ilgili ve ileriye dönük düzenleyici değerlendirmelerin bir parçası olarak Dağıtılmış Defter Teknolojisini içermelidir.

Bazı hükümetler bu hamleleri yapmaya başladıkça, gecikmeler giderek dezavantajlı hale gelecek.

Bain, Blockchain analizine yabancı değil, Haziran ayında da teknolojinin bir türünü benimseyen bankalar için büyük maliyet avantajları öngörüyor.

cointelegraph

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin