featured

BlackRock CEO’su: “Kripto para piyasası ‘meşru’ hale geldiğinde bir Bitcoin ETF’si gelecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Varlık yönetim şirketi BlackRock CEO’su Larry Fink, kripto para piyasası ”meşru” bir hale gelene kadar bir Bitcoin ETF’si düşünmediğini söyledi.

BlackRock CEO’su: “Piyasa ‘meşru’ hale gelenen kadar bir Bitcoin ETF’si başlatmak mantıklı değil.”

BlackRock, şu anda yönetim, varlık, gayrimenkul, sabit gelir ve nakit yönetimi dahil olmak üzere 6,28 trilyon dolara sahip bir finansal planlama ve yatırım yönetimi firması. 1 Kasım’da Manhattan’daki New York Times Dealbook Konferansı’nda konuşan Fink, en azından endüstri “meşru” hale gelinceye kadar bir kripto para ETF’si başlatmanın mantıklı olmadığını vurguluyor.  Fink, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Asla demezdim meşru olduğunda evet.

Larry Fink: “Bitcoin’in (BTC) anonimliği bir risk faktörü.”

Fink’e göre, ETF’ler “eninde sonunda” bir hükumet tarafından desteklenmedikçe ve bir hükumetin yasa dışı faaliyetler için kullanılmadığını bilmedikçe böyle bir finansal enstrümana izin vermeyecğini söylüyor. Fink, Bitcoin’in (BTC) anonimliğini bir risk faktörü olarak belirtiyor. Çünkü önde gelen dijital para birimi vergi kaçakçılığı için kullanılabiliyor. Fink, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bir değer deposu olabilecek bir para birimi karşılığında elektronik işlem yapabileceğimiz bir günü geleceğini tahmin ediyorum. Ama şu anda, yapmamanız gereken şeyler için böyle bir değer deposuna ihtiyacınız olmadıkça dünyanın böyle bir değer depolama aracına ihtiyacı yok.

BlackRock, Blockchain’in potansiyeline inanıyor

Fink, kripto paralara yönelik şüphelerini dile getirse de, şirketin Blockchain’e büyük bir inancı olduğunu belirtiyor. Fink, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Blockchain için en büyük kullanım alanı ipotek, ipotek başvurusu, ipotek mülkiyeti, kağıt ile uğraşılan her şey olacak.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin