XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

2 Kasım XRP fiyat analizi: XRP daha hızlı yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Kasım XRP fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dün gün boyu 200 saatlik hareketli ortalama direncini geçme mücadelesi verdi ve akşam saatlerinde 0,4550 doların üzerinde işlem görerek bu seviyeyi geçti.
  • Bu direnç seviyesi geçilince ise yeni alıcılar bulan XRP hızlı şekilde yükselerek gün bitiminde 0,4665 dolar seviyesine kadar yükseldi.
  • Yeni günün işlemleri ile birlikte daha fazla yükselemeyen kripto para 0,4665 seviyesinden düzeltme hareketine başladı.

2 Kasım XRP fiyat hareketleri

XRP dün 0,4530 dolar seviyesinden başladığı yükseliş eğilimini özellikle 200 seviyesini geçtikten sonra hızlandırdı. Ayrıca son tepe fiyatı olan 0,4610 dolar seviyesinin üzerine çıktıktan sonra en büyük uzun mumu göründü.

Bu yükseliş hareketinin devamında ise geçtiğimiz haftalarda geçmek için mücadele verdiği 0,4660’ın üzerinde kalmak için yeterli momentumu bulamayan XRP, bu noktadan düşüşe geçti.

Fakat yazım esnasında gördüğümüz kadarıyla saat 10 mumunda görülen nispeten uzun yükseliş mumu bu düzeltmeyi sonlandırabilecek özelliklere sahip gibi görünüyor. Bu mumun kapanışı 0,4625 üzerinde olursa yeniden yükselişin başladığını görebiliriz.

Diğer yandan bu düzeltmenin sınırlı kalması yeni alıcıların XRP’ye yatırım yapmasını sağlayabilir. Bu da yükselişin 50 sent yolunda devam etmesi için önemli bir faktör olacaktır. Zira diğer büyük kripto paralara göre XRP’de daha sağlam bir artış olduğu görülüyor.

XRP saatlik grafiğinde diğer önemli bir detay ise son yükseliş hareketi ile birlikte 100 HO’nun 200 HO’ya iyice yaklaşmasıdır. Eğer önümüzdeki günlerde saatlik hareketli ortalamaların yer değiştirmesine şahit olursak asıl kopmanın bu seviyeden sonra gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamaların seviyeleri dikkatle takip edilmelidir.

XRP için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD’nin düzeltmeyi yansıtır şekilde 0 seviyesine doğru yöneldiğini görüyoruz. Öğle saatlerine kadar negatif bölgeye düşecek şekilde bir hareket gelmez ise sonrasında yeniden yükseliş yanlı hareket edebilir.

Stokastik osilatör ise aşırı satım bölgesinin hemen üzerinde bulunuyor. 0,4625 dolar seviyesinin savunulması yeni bir yükselişi tetikleme potansiyele sahip olduğundan Stoch göstergesi de aşırı satım bölgesine uğramadan yeniden yükselebilir.

RSI göstergesinin saatlik grafik 60 seviyesinde olması ve CCI’nın pozitif bölgede konumlanması trendin güçlü şekilde ilerleme potansiyeline sahip olduğunu gösteren önemli indikatörler olarak karşımıza çıkıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin