bitwise, kripto para, kripto para haberleri
bitwise, kripto para, kripto para haberleri

Bitwise yöneticisi, bu yıl pazarın 1 trilyon dolara ulaşmasını bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco merkezli Bitwise Varlık Yönetimine Ar-Ge Başkan Yardımcısı olarak katılan Hougan’a göre pazar bu yıl 1 trilyon dolara ulaşabilir.

Matt Hougan’ın kariyeri, ETF’lerden başlayıp kripto para birimlerine doğru evrilen bir yol izlemiştir. Geleneksel fon pazarından, kripto para piyasası fon yöneticisine doğru geçiş yaptı.

Bitwise’ın yeni yöneticisi kripto paralar hakkında konuştu

Şimdi Hougan, San Francisco merkezli Bitwise Varlık Yönetimine Ar-Ge Başkan Yardımcısı olarak katılıyor. Kendi ifadesiyle, erken aşamada olan bu çok trilyonluk dolarlık teknolojiye dahil olmayı tercih etti. Hougan, Bloomberg’e verdiği demeçte şunları söyledi:

“Bu yolun sonunda 1 trilyon dolara ulaşacağı kesin. Bu bence bu çok yakın zamanda olacak. 1 trilyon doları aşan kümülatif bir pazar payı ile yılı bitirseydim şaşırmazdım. Fakat o rakama ulaşmadan çok büyük düşüş yaşansa yinede şaşırmazdım. Çünkü bu piyasa çok oynak ve sürekli hareket halinde olduğu için rahat edemeyeceğiniz bir piyasa.”

Örneğin, Hougan, 1 milyar dolarlık birleşik piyasa değeri elde etmeden önce kripto para piyasalarında % 50 düşüş yaşayabileceğini söylüyor ve ekliyor:

“Bu oyunda oynaklık bu işin demirbaşıdır. Önde gelen kripto paralar 2018 yılında hareketleriyle bunu zaten kanıtladılar. Yatırımcılar için bunu ve yüksek riski anlamak çok önemli. Bu yüzden dolayı bu işte yüksek getiri potansiyeli var.”

Risk ve Kazanç

Bitwise’ın yeni çalışanı, önde gelen kripto para birimlerinin hepsi düşüşteyken sunduğu perspektif ile bu kasvetli güne bir ışık getirdi diyebiliriz. Hougan İlk olarak kripto para yatırımcılarının kendilerini de bildiği riskleri belirtti. Bu riskleride şu şekilde 4 kısıma ayırdı:

  • Düzenleyiciler
  • Teknolojiler
  • Ağ ölçeklemeler
  • Kötü aktörler

Ancak kripto para birimlerinde erken bir yatırımcı olmanın getirdiği potansiyel ödüller içinde bu riskleri göze almaya değdiğini söyledi.

Hougan, gelişmekte olan teknolojilere yabancı değil. Daha önce Amerika‘daki hemen hemen her emeklilik planında yer almaya başlayan ve henüz gelişmekte olan bir teknoloji olan ETF alanına girmişti.

Hougan son olarak yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu:

“Büyük coinler her zaman büyük yükseliş potansiyeline sahipler fakat bu garanti birşey değil. Bu yüzden yatırımlarınız tek coine yapmak yerine, bir kaç coine yapıp riskinizi azaltın.”

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin