bitwise
Bitwise araştırma sonuçları piyasa durgunluğunun nedenini ortaya koyuyor

Bitwise araştırma sonuçları piyasa durgunluğunun nedenini ortaya koyuyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para endüstrisi Winklevoss Bitcoin yatırım ortaklığının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu ilk ETF başvurusu olan Temmuz 2013’ten beri bir Bitcoin ETF hayali kuruyor. O tarihten beri sekiz şirket Bitcoin ETF talebinde bulundu. Bunlar, SolidX (ve Van Eck), Grayscale, ProShares, Direxion, GraniteShares, First Trust, REX Hisse Senetleri. Ve son olarak da 10 Ocak tarihinde Bitwise da bir başvuruda bulundu.

Bitwise araştırma sonuçlarına göre yatırımcı portföyleri kripto varlıklar için bir ETF onayı bekliyor

Bugüne kadar ise düzenleyici tarafından değerlendirilen tüm başvurular ya reddedildi ya süresiz olarak ertelendi ya da geri çekildi. Bugüne baktığımızda sadece Bitwise ve SolidX/Van Eck başvuruları, hedeflenen inceleme tarihlerinden dolayı SEC’in değerlendirmesinde bulunuyor.

Görüldüğü üzere, bir kripto ETF görüşünü tartışırken endüstrinin bugün karşılaştığı en büyük yanılgı, SEC’in temel olarak kripto karşıtı olduğu inancı. SEC için böyle bir görüşün ana nedeni, regülâtörün ilk Bitcoin ETF’nin onaylanması konusunda birkaç kere gecikme yaşamasından kaynaklanıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı (SEC) ise duruşunu yineleyerek, yatırım ürünleri konusunda ikna olmadan önce hala birkaç endişesi olduğunu söyledi. Fakat tarihe bakıldığında, ETF endüstrisindeki her ilk onay aşamalarının birkaç yıl sürdüğü görülüyor.

Yakın zamanda 150 finansal danışmanın katıldığı resmi bir anket sonuçlarına göre ise büyük bir çoğunluk -yüzde 58 – kripto piyasasına yatırım yapmak için ETF’leri beklediklerini söyledi. Müşteri portföylerinde kripto paralara yatırım yapma konusunda neyin ikna edici olacağı sorulduğunda ise yüzde 54’ü “daha ​​iyi düzenleme”, yüzde 35’i ise “ETF’nin başlatılması” dedi. Bu durum, birçok aile şirketi ve kurumsal firmalar için de geçerli.

Aslında bir kripto ETF’ye ihtiyaç var mı?

Kripto ETF ihtiyacını sorgulayan ve neden ETF’ler gibi eski finansal teknolojilerle kripto gibi yeni nesil bir finansal teknolojinin birleştirilmek istenmesini merak eden çok sayıda insan var.

Bunun cevabı, ETF’lerin, profesyonel yatırımcıların ve firmaların kullandığı mevcut yazılım platformları, evrak işleri, süreçler ve iş akışları ile tak ve çalıştır özelliği olan iyi anlaşılmış bir yapı olduğudur. Yüzde 0,25 -yüzde 10’luk bir yatırım diliminde kripto varlıklar çoğu yatırımcının odak noktası değil. Ve çoğu yatırımcı bu varlılara erişebilmek için zahmete katlanmak istemiyorlar. ETF’lere kolay erişim sağlandığı için, yatırımcı portföylerinde kripto varlıkların yer almasını sağlaması için kriptoların ETF ürünü şeklinde sunulması büyük önem arz ediyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin