Bitwise CEO'su: “Kripto paralar balon değil.”

Bitwise kripto borsaları araştırmasını SEC’e iletti: 83 borsadan 73’ü yalan söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitwise kripto para birimi borsaları üzerine kapsamlı araştırma hazırladı. Sonuçlara göre kripto borsalarının büyük çoğunluğu istatistiki verilerini abartmaktadır.

Bitwise ilk raporu genişletip SEC’e iletti

Bitwise Varlık Yönetimi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir rapor gönderdi. Şirket 83 kripto para birimi borsasını araştırdı. Araştırmanın içeriğini, işlem hacimleri, CME Bitcoin vadeli işlemleri, spot fiyatlar arasındaki korelasyon ve arbitraj payı oluşturuyor.

Şirket, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, Mart 2019’daki sunumunu gösteren 104 sayfalık bir bildiriyi paylaştı. Bildiride, sahte hacmin olup olmadığına dair 83 borsa, CME futures spotunun sıkı ilişkisi ve hızlı arbitraj kapsamında incelendiğini söyledi.

Bu bildiriye dayanan uzmanlar, Bitcoin spot pazarının beklenenden çok daha küçük, daha düzenli ve daha verimli olduğunu belirtti. Ayrıca, piyasanın durumu 2018’in başından bu yana önemli ölçüde iyileşti. Bu yılın başlarında Bitwise, düzenlemesiz borsalardaki tüm işlem hacimlerinin %95’inin sahte olduğunu ve ekonomik anlamda yoksun olduğunu söyledi.

83 kripto para birimi borsasından sadece 10’u Bitwise testini geçti. Testi geçen ve işlem hacimlerini abartmayan borsalar: Binance, Bitfinex, Coinbase, Kraken, Bitstamp, bitFlyer, Gemini, itBit, Bittrex ve Poloniex.

Araştırmanın Güney Kore kripto para birimi borsalarını kapsamadığını belirtmekte fayda var. Şirket, bu platformların ticaret hacimlerinin diğerlerinden farklı olduğunu belirtti.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin