Yeni Rapor: Bitcoin'e olan kurumsal ilgi büyümeye devam ediyor
Yeni Rapor: Bitcoin'e olan kurumsal ilgi büyümeye devam ediyor

Bitwise Asset Management: “Sadece 10 borsa gerçek hacim bildiriyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları konulu raporlara göre “wash trade” yönetimi ile sahte işlem hacmi oluşturan borsalar, finans piyasasında oldukça yaygınlaştı. Bir zamanlar sadece şüphe ve iddialara dayanan bir şey olarak görülen bu sahte hacimler, şimdi kanıtlanmış belgelerle ortaya çıkıyor.

Bitwise
Bitwise: Gerçek işlem hacmi sadece 273 milyon dolar

Son zamanlarda, TIE, rapor edilen borsa işlem hacminde bulunan bağımsız tutarsızlıklar analizine ilişkin bir rapor yayınladı. Ayrıca, TIE’nin araştırmasına göre, borsaların yüzde 75’i sahte işlem hacmi verisi rapor etti. Ancak Bitwise Asset Management’ın yeni raporuna göre, gerçek oran yüzde 90. Her ikisi de araştırmalarında farklı bir yaklaşım kullandı. Fakat benzer bir sonuca varmış gibi görünüyorlar.

Bitwise ’ye göre ‘güvenilir’ kripto para borsalarının listesi

Bitwise Varlık Yönetimi’nin araştırma parametresi, borsalarda tutulan Bitcoin miktarı ile ilgili “işlem hacmi” verileriydi. Çeşitli borsalardan elde edilen verileri karşılaştırırken, rapor sadece on Borsada güvenilir benzerliklere rastladı. Ayrıca, on Borsadan dokuzunun gerekli yasal lisansları aldığını da raporda belirttiler. Binance kripto para borsası ise bu listedeki istisna kripto borsasıydı.

Rapora göre gerçek işlem hacmi bildiren diğer dokuz kripto borsası, BitFinex, BitFlyer, BitStamp, Bittrex, Coinbase Pro, Gemini, itBit, Kraken ve Poloniex.

 Kripto para piyasaları için anlamı nedir?

Toplam işlem hacmi, dolaşımdaki arza veya fiyata katkı sağlamayan bağımsız bir faktör. Dolayısıyla, toplam piyasa sermayesi rapor edilen işlem hacminden doğrudan etkilenmez. Ancak, günlük işlem hacminin abartılı raporları piyasa algısını olumsuz yönde etkileyebilir.

Borsaların işlem hacmi verilerini şişirmek için kullanılan tekniğe “wash trading” adı verilir. Sahte veriler üreten borsalar, borsa listesindeki işlem hacmi sıralamasında başarılı bir şekilde yukarı tırmanabilir. Böylece, sıralamada yukarıda olmak onlara daha çok müşteri ve yüksek bir kripto para listeleme ücreti kazandırır.

Borsalar hakkındaki sahte raporlanmış veri, SEC’in Bitcoin veya altcoinlere dayalı bir ETF’yi geçme konusundaki isteksizliğinin arkasındaki bir faktördür. Dünyadaki düzenleyici kurumlar ise büyük olasılıkla borsaları düzenleyecek ve sahte verileri temizleyecek.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin