BitTrade Borsası FSA lisansına sahip
BitTrade Borsası FSA lisansına sahip

BitTrade Borsası 50 milyon dolara satıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BitTrade Borsası bir Singapurlu multi milyoner ve girişimci tarafından 67 milyon Singapur doları (50 milyon dolar) karşılığında satın alındı.

BitTrade Borsası FSA lisansına sahip

Japonya’nın mali izleme kuruluşu olan Financial Services Agency (FSA)’den lisans alan 16 adet yerli kripto para borsasından biri olan BitTrade Co. Ltd.’nin %100 hissesi Bay Eric Cheng’e devredilecek. Eric Cheng ayrıca, Japonya’nın önde gelen forex işlem platformlarından biri olan BitTrade’ın bağlı kuruluşu FX Trade Financial Co. Ltd’yi de satın alıyor. Bu yatırım, Eric Cheng’i FSA’dan lisans almış yerli bir ticaret platformuna yüzde 100 sahip olan ilk yabancı yatırımcı yapıyor. Eric Cheng konu hakkında şunları söyledi:

Kripto para endüstrisi katlanarak büyüyor. Bu çerçevede, artan talebi karşılamanın anahtarı iyi düzenlenmiş ve lisansı bulunan bir kripto para borsasına sahip olmak. Japon FSA lisanslı platformla, küresel ölçekte varlık gösterip gelişmek için düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışacağım.

Her iki platformun yönetim ekipleri kripto para borsalarındaki ticaret hacmini genişletmek için çok hırslı bir şekilde çalışacak. Tabi çalışmalarda öncelik siber güvenlik önlemlerini arttırmak ve yatırımcılar için kullanıcı dostu ara yüzler geliştirmek olacak.

BitTrade Borsası’nın temel iş politikasında bir değişiklik olmayacak

Geçen hafta BitTrade yaptığı açıklamada: “Yeni hisse değişikliği sebebiyle, hali hazırda bulunan, temel iş politikasında bir değişiklik olmayacak” diyerek, kripto para ticareti hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Ocak ayında Japonya şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte, kripto para borsalarında yaşanan 2 büyük skandal ile sarsıldı. 532 milyon dolarlık Coincheck hack olayı ve Tokyo merkezli Mt.Gox‘un iflası, sadece Japonya’yı değil  aynı zamanda global kripto para piyasasını da derinden etkiledi. Bu sebeple ülkede denetimler arttı ve kripto para borsası lisans şartları zorlaştı. BitTrade’in sahip olduğu FSA lisansını kaybetmemesi için yapılacak olan tüm denetimlerden geçmesi gerekiyor.

FSA’nın yaptığı denetimlerle Japonya’da bulunan kripto para borsaları zor zamanlar geçirdi. Buna rağmen, ülkede kripto paralar yatırımcıdan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bir hafta önce, önemli bir Japon fintech şirketi, yıl içinde kripto para borsası açacağını duyurdu.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin