Bithumb Borsası hack saldırısına rağmen 35 milyon dolar kâr etti
Bithumb Borsası hack saldırısına rağmen 35 milyon dolar kâr etti

Bithumb Borsası hack saldırısına rağmen 35 milyon dolar kâr etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bithumb Borsası geçtiğimiz Haziran ayında kitlesel olarak zarar gördüğü bir saldırıdan sonra muazzam bir iyileşme kaydetti. Borsa bu yılın ilk yarısında kazanılan 100 milyardan daha fazla kâr elde etti ve kesintilere rağmen 35 milyon dolar kazandı.

Bithumb hacminin yüzde 40’ını kaybetti

Veriler, borsada büyük bir paya sahip olan bir video ekipman şirketi olan Vidente tarafından yayınlanan yıllık raporda yer alıyor. Bithumb, 31 milyon dolarlık hack saldırısı ile birlikte, yeni hesap açmayı bıraktığını duyurduktan sonra, hacminin %40’ını kaybetmek de dahil olmak üzere bir dizi gerileme yaşadı.

Bithumb’un esnekliği, kısmen bireysel benimsenmenin yüksek olduğu ve hükümetin olumlu düzenlemelere devam ettiği Güney Kore ülkesindeki kripto ticaretine büyük ölçüde sahip olmasının bir kanıtı.

Bithumb Borsası Haziran ayında hacklendi

Güney Kore merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Bithumb Haziran ayında hacklendi. Yaşanan bir hack saldırısı sonucu 30 milyon dolarlık kripto para çalındığını fark eden borsa, mevduat ve para çekme işlemlerini askıya aldı. Bithumb, platform işlemlerini askıya aldı ve daha fazla kayıp olmaması için tüm varlıklarını çevrimdışı soğuk cüzdanlara aktarmaya başladı. Bu sayede borsanın bu saldırı sonucu kaybı azaldı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin