Bitstamp 25 yeni kripto parayı listelemeye hazırlanıyor!
Bitstamp İsviçre bankası ile önemli bir ortaklık duyurdu

Bitstamp satıldı… İşte Bitstamp’ın yeni sahibi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Bitstamp, Belçika merkezli ve Güney Koreli holding NXC’ye ait bir yatırım şirketi olan NXMH tarafından satın alındı.

Geçtiğimiz Perşembe günü imzalanan anlaşma ile şirketin borsada çoğunluk hissesine sahip oldu. Bitstamp CEO’su Nejc Kodrič, azınlık hisse sahipliğini koruyacak ve şirketin faaliyetlerini yürütmeye devam edecek.

Satış fiyatı da dahil olmak üzere anlaşmanın şartları açıklanmadı. Bitstamp destekçisi Pantera Capital ise açıklamalara göre borsada yüzde 6 sahiplik payını koruyacak ve Bitstamp bağımsız olarak çalışmaya devam edecek.

Bitstamp hisselerinin çoğu Korbit ve Nexon’un sahibi NXC Holdinge geçti

NXMH’nin ana şirketi NXC aynı zamanda Güney Koreli kripto para borsası Korbit’in de sahibi. NXC, hem masaüstü hem de mobil platformlar için popüler oyunlar üreticisi Nexon’u da bünyesinde barındırıyor. Bu yılın başlarında halka açık ilanlar NXC ve Bitstamp ile bağlantılıydı.

Kodrič, CoinDesk’e verdiği demeçte, kripto borsasının müşterilerinin hizmette herhangi bir değişiklik görmeyeceklerini söyledi. Kripto borsası, şimdilik varlığını sürdürmek istediği iyileştirme için mevcut bir yol haritasına sahip. NXMH ile yapılan görüşmelerde yatırım şirketi, kripto borsasının hedefleriyle büyük ölçüde aynı fikirde olduğu belirtildi:

Kripto endüstrisine bakışımızın onlarla uyumlu olduğunu çok erken fark ettik. Sistemin aynı şekilde devam edeceği konusunda bize yeterince güven verdiler… Endüstriden anlıyorlar.

Kodrič, NXMH ve borsanın “geleneksel finans ve kripto arasındaki boşluğu doldurmak” için çalışmaya devam edeceklerini belirterek şöyle devam etti:

Daha çok belirsiz bir yaklaşımı benimseyen rakiplerimizden farklı olarak standartları belirliyoruz… 2014 yılında başlamış olduğumuz düzenleyici çerçeveyi ciddiye aldık. Endüstri standardından önce KYC(know-your-customer) yapmaya başladık.

NXMH yatırım müdürü Hendrik Ghys ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bitstamp en eski ve en saygın kripto para borsalarından biri ve endüstri gelişmeye devam ederken pozitif büyüme potansiyeli görüyoruz… Bitstamp’ı satın aldık çünkü stratejik olarak uzun vadeli bir yatırım görüyoruz.

Yeni Bitstamp yönetimi ileriye dönük iyileştirmeler düşünüyor

Şirketlere göre, kripto para borsası, kullanıcı deneyimini, müşteri hizmetlerini, ticaret fonksiyonlarını ve diğer operasyonları iyileştirmeye ve güvenli bir ticaret ortamını sürdürmeye odaklanacak.

Bu ayın başlarında, bir takım Reddit kullanıcıları, borsadaki Bitcoin fiyatlarındaki hızlı dalgalanmalar hakkında yorumda bulunarak, kripto paranın fiyatının birkaç dakika içinde yüzde 28 kadar değiştiğine dikkat çekti. Kodrič, gelecekte bu tür sorunların önlenmesinin öncelikli konulardan biri olduğunu söyledi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin