Stephen Pair, Blockchain’in küresel işlem kapasitesinin büyüklüğüne dikkat çekiyor
Stephen Pair, Blockchain’in küresel işlem kapasitesinin büyüklüğüne dikkat çekiyor

BitPay CEO’su Stephen Pair: “Bitcoin Blockchain’i boğalara zemin hazırladı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gelecek hafta 31 Ekim’de, Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin whitepaper’ını yayınlanmasının 10. yıl dönümü olacak. Perşembe günü bir tartışma programında, yedi yıllık bir endüstri uzmanı olan BitPay CEO’su  Stephen Pair, Bitcoin’in bir dijital para birimi olarak nasıl olgunlaştığı konusundaki düşüncelerini paylaştı. Pair özellikle boğaları beklemelerinin nedeninin Bitcoin Blockchain’i olduğunu vurguladı.

BitPay “yılda bir milyar dolardan fazla” kripto para işlemini gerçekleştiriyor

Katıldığı programda Pair, Bitpay CEO’suna Bitcoin’in dijital bir para birimi olarak gelişimi soruldu. Pair, BitPay’in yeni gelişmekte olan kripto para sektöründe en eski Blockchain şirketlerinden biri olma ünvanına sahip olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Daha önce IBM’in mühendislik ekibinden biri olan Pair, BitPay’i kurduğu ilk zamanlarda günlük beş ila 10 işlem yapmanın bile mümkün olmadığını vurguluyor. Bununla birlikte bugün BitPay “yılda bir milyar dolardan fazla” kripto para işlemini gerçekleştiriyor. CEO, işlem değerindeki bu üstel artışın önemine dikkat çekiyor.

Stephen Pair, Blockchain’in küresel işlem kapasitesinin büyüklüğüne dikkat çekiyor

Tartışma programının sunucusu, Bitcoin’in şu anda Nakamoto’nun öngördüğü gibi “eşler arası elektronik nakit sistemi” olmadığını iddia etti. Pair, gerçekte bu durumun doğru olmadığını, çünkü bir dizi tüketicinin BTC’yi ve altcoinleri bugün eşlar arası ödeme ağları olarak kullandığını, hatta düşen fiyatlar ve perakende faizlerine rağmen bunun yavaşlamadığını da ekliyor.

Ancak, BitPay CEO’su şirketin hedefinin “müşteriden işletmeye (C2B)” modelinden “işletmeden işletmeye (B2B)” modeline doğru değişmeye başladığını belirtti. Pair ayrıca, Blockchain’in küresel işlem kapasitesinin büyüklüğüne dikkat çekiyor.

CEO’su: “Bitcoin hala 1 numaralı Blockchain’imiz.”

Pair’e kripto para birimlerinin Visa ve Mastercard gibi modern, merkezi ödeme ekosistemlerini ortadan kaldıracak şekilde nasıl benimsenebileceği sorulduğunda Pair, Blockchain’in küresel işlem kapasitesini kaldırabileceğini belirtiyor. Ayrıca Bitcoin ağının ölçeklendirme ve işlem kapasitesi açısından hantal olması nedeniyle Bitcoin haricindeki sistemlerin de geçiş aşamasında faydalı olabileceğini ekliyor. Bununla birlikte, küresel kabulü arttrmak için Pair’e göre altyapısal sorunların aşılması gerekiyor.

Pair, Bitcoin’in işlem hızını eleştirilmesine rağmen BitPay’de kullanılan 1 numaralı Blockchain olduğu vurguluyor. Ayrıca Pair, Bitcoin Blockchain’inin insanların kullanabileceği bir sistem olduğunu da ekliyor. Pair, en istikrarlı ve en iyi anlaşılan sistem olduğu için diğer Blockchain’lerdeki yeniliklerin yanı sıra Bitcoin Blockchain’inin boğalara zemin hazırladığını belirterek açıklamalarını sonlandırıyor.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin