En düşük komisyonlu kripto para borsaları
Orta doğunun en büyük kripto borsası Arap Emirliklerinde kripto paraları yasallaştırmak için çalışıyor

Orta Doğu’nun en büyük kripto borsası Birleşik Arap Emirlikleri’nde kripto paraları yasallaştırmak için çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Suudi Arabistan’ın kripto para ticaretini yasadışı ilan etmesinin ardından, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki en büyük kripto para borsası Bitoasis, bölgedeki düzenleyicilerle, kripto düzenlemelerini geliştirmek için çalışıyor. Bitoasis, ayrıca platformun Suudi Arabistan’ın kripto duruşundan etkilenmediğini de doğruladı.

Bitoasis düzenleyiciler ile ortak bir çalışma düzenliyor

Arabian Business tarafından yapılan açıklamada, Dubai merkezli kripto para borsası Bitoasis’in Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ‘nin “Suudi Arabistan’ın yasağı ışığında düzenleyici çerçeveler geliştirmek için” düzenleyicilerle çalıştığını açıkladı. Kripto borsasının web sitesine göre, borsa şu anda BAE, Kuveyt, Bahreyn, Umman ve Suudi Arabistan’da faaliyet gösteriyor.

GCC, Irak dışındaki tüm Basra Körfezi devletlerinden oluşan bir bölgede hükümetler arası siyasi ve ekonomik işbirliği olarak görev yapıyor. Üye devletleri, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşuyor.

Bitoasis CEO’su Ola Doudin ise bu gelişme hakkında şunları aktardı:

Sektörde bir öncü olarak, gerekli düzenleyici çerçeveyi geliştirmek ve uygulamak için GCC kapsamındaki bazı kilit piyasalardaki düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışıyoruz… Düzenlemeler kesinlikle gereklidir. Müşteriler üzerindeki riskleri en aza indirmek, sektörü büyütmek ve resmileştirmek için düzenlemeleri birinci derecede önemsiyoruz.

Suudi Arabistan’ın bildirisine yanıt

12 Ağustos’ta Suudi Arabistan “döviz piyasasında izinsiz menkul kıymet faaliyetlerinin üstesinden gelme konusundaki farkındalık komitesi”, Suudi Arabistan krallığı sınırları içerisinde izinsiz sanal paraların yasadışı olduğunu” belirten bir bildiri yayınladı. Bu komite, ülkenin Sermaye Piyasası Kurumu, İçişleri Bakanlığı, Medya Bakanlığı, Ticaret ve Yatırım Bakanlığı ve Suudi Arabistan Parasal Kurumu üyelerinden oluşuyor.

Yapılan açıklama şu şekilde özetlendi:

Komite, sınırlı olmamakla birlikte, Bitcoin de dahil olmak üzere sanal paraların krallıkta yasa dışı olduğunu ve bu tür uygulamalar için tarafların veya bireylerin lisansının alınmadığını temin etmiştir.

Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Bitoasis, Suudi Arabistan’daki dijital varlık ticaretiyle ilgili son duyurudan dolayı en üst düzeyde güven oluşturmak için açık ve kapsamlı bir düzenleyici çerçevenin gerekliliğini vurguluyor.

Kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin “paranın geleceği” olduğunu öne süren kripto para borsası CEO’su şu açıklamayı yaptı:

Bu hızlı büyüyen endüstri ilk aşamada ve bu bölge de dahil olmak üzere dünyanın her yerinde düzenlemeler ve geliştirmeler yapılıyor. Bir bütün olarak, bölgemiz daha verimli, rekabetçi ve daha akıllı ekonomiler yaratabilen yeni teknolojilere uyum sağlama açısında oldukça ileri görüşlü ve hızlıdır. Düzenleyici çerçevelerin, dijital varlıkların durumunu bugünün dünyasında bir gerçeklik olarak kabul edeceğini düşünüyorum.

Bitoasis ayrıca “platformun, Orta Doğu’da dijital varlık ticaretini emniyetli ve güvenli bir şekilde yapmak isteyen müşterilere açık olduğunu” doğruladı.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin