https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html
https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html

BitMEX’ten geçen gün yaşanan XRP kazasıyla ilgili tepki çeken açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen kripto para borsalarından BitMEX, geçen gün yaşanan XRP krizi sebebiyle tepkilerin odağında kalmayı sürdürüyor. Bir süredir sessiz kalan yetkililer bugün sessizliği bozdu ve bir açıklama gerçekleştirdi.

13 Şubat’ta TSİ 17.00’de, XRP/USD borsada bir anda %60 düşüşle 33 sentten 13 sente düşmüştü. Bir sonraki mumda ise tüm kaybını toplamıştı.

“BitMEX, XRP için stop loss’ları çalıştırmadı” iddiası

Durumu fark eden pek çok trader yaşananlar karşısında BitMEX’e isyan etmişti. İddiaya göre tasfiyeyi önlemek için tasarlanan önlemler aktive edilemedi ve BitMEX tüm bakiyeleri otomatik olarak sildi.

50 kat kaldıraç sunan borsa, bu hizmetiyle pek çok trader’ı bünyesinde topluyor. Yaşanan olayın ardından şirket, platformun normal çalıştığını ifade eden bir açıklama yaptı.

Yaşanan anormallik aşağıdaki grafikte açıkla görülebiliyor.

Haberin yazıldığı esnada XRP/USD yedi ayın en yüksek seviyesi olan 33 sent seviyesini gördü.

Şirketin açıklamasından bazı satır başları şöyle:

Fiyatlar, açtıkları pozisyonlara ters yönde hareket ettiği için trader’ların hayal kırıklığını anlıyoruz. XRP/USD’deki son faaliyetlerimizi araştırdık ve sistemimizin beklendiği gibi çalışarak tasfiyeleri önlediğini gördük. Hiçbir pazar, her koşulda tüm kullanıcılar için keskin hareketlere karşı korumayı garanti edemez. Adil Fiyat İşaretleme sistemine öncülük ettik, bu sistemi buna benzer senaryolarda kullanıcıları tasfiyeden korumak için tasarladık. Stop’lar için, kullanıcılar kendi tetikleyicilerini kendi takdirine göre seçebilirler. Fiyat tetiklemeli son stop’lar hızlı piyasa hareketlerine karşı savunmasızdır. Bir Stop Market tüm siparişi mevcut en iyi fiyatla yürütür. Durdurma Limitleri yürütme fiyatını sınırlar ancak emrin tamamını doldurmayabilir; Adil veya Endeks Fiyat tetikleyicileri Son Fiyattan doğrudan etkilenmez.

coingape

Ripple dev borsada yüzde 50 düştü! Yatırımcılar isyan etti


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin