BitMEX'teki Bitcoin tasfiyeleri çığrından çıktı: 1,6 milyar dolar!
BitMEX'teki Bitcoin tasfiyeleri çığrından çıktı: 1,6 milyar dolar!

BitMEX’teki Bitcoin tasfiyeleri çığrından çıktı: 1,6 milyar dolar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, son 24 saatte inanılmaz bir çöküş yaşadı. Son saatlerde hafif bir toparlanma gösteren BTC, haberin yazıldığı esnada 5.500 doların üzerine çıktı. Fiyat çöküşü, BitMEX’in kripto türevleri borsasında 1,6 milyar dolardan fazla BTC’nin tasfiye olmasına sebep oldu.

Datamish’in verilerine göre, dün 12 Mart’ta BTC’nin fiyatının çökmeye başlamasıyla toplam 1,17 milyar dolarlık long ürün tasfiye edildi. Kripto para biriminin çöküşü durmadı ve bugün 4 bin 100 doları görmesiyle bu miktara 485 milyon dolarlık daha tasfiye eklendi.

Özellikle, kripto para biriminin toparlanması kaldıraçlı short pozisyonlarda da sıkıntı yarattı. 12 Mart günü 14 milyon dolarlık short tasfiye edilirken, bugün 2 milyon dolar daha yok oldu. Böylelikle BitMEX’te toplam 1,6 milyar dolardan fazla kaldıraçlı pozisyon tasfiye oldu.

Diğer kripto para birimleri, Bitcoin’in fiyat düşüşüne eşlik etti ve böylece kripto para sektörü 24 saat içinde 93,5 milyar dolar kaybetti. Fiyat düşüşünün ardında, bu hafta on yıl içinde ilk kez ayı piyasası bölgesine giren tüm büyük ABD hisse senedi endekslerinde önemli bir düşüş de dahil olmak üzere çeşitli faktörler olduğuna inanılıyor.

Dow Jones Industrial ortalaması da %10 düştü. Gelinen nokta, 1987’deki Kara Pazartesi gününden bu yana bir ilk.

Dünya Sağlık Örgütü ise COVID-19’u bir salgın olarak ilan etti ve duruma yanıt olarak ABD Başkanı Donald Trump Avrupa’dan ABD’ye bir ay süreyle geçerli olacak seyahat yasağı getirdi.

Satışlar Bitcoin’in sahip olduğu güvenli liman varlığı hissiyatını da etkiledi. Zira yatırımcılar işler ters gittiği için birikimlerini başka varlıklara taşımayı tercih etti.

cryptoglobe

Bitcoin son yılların en büyük fiyat çöküşünü yaşadı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin