Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor
Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor

Bitcoin Vadeli İşlemleri hacmi rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin son 24 saatte kimsenin beklemediği bir grafik çizerek olağanüstü hareketler sergiledi. Söz konusu hareketlilik, traderlar ve analistlerin de beklediği senaryolardan biri kesinlikle değildi. BTC fiyatı dünden bu yana yüzde 47 oranında düştü ve fiyat bugün 3.800 dolara yaklaştı. Ancak bu haberin yazıldığı esnada fiyat bir dereceye kadar toparlanmış durumda ve 5 bin 400 dolar civarında.

Son 24 saat boyunca Bitcoin’in fiyat hareketi ile birlikte volatilitede de önemli bir artış olduğu gözlendi. Skew’in verilerine göre, 3 aylık BTC ATM Zımni Oynaklığı, fiyattaki hızlı dalgalanma nedeniyle önemli farklılıklar gösterdi. Oynaklık yüzde 66’dan yüzde 121’e yükseldi.

Fiyat bir hız treni gibi hareket etmeye devam ederken, Bid/Offer Spread gelen piyasa verilerine göre önemli bir artış gösterdi.12 Mart’ta Binance için B/O spread bugün yüzde 3,99’dan yüzde 10,40’a yükseldi. Benzer bir model, B/O yayılımının yüzde 1,30’dan yüzde 5,84’e yükseldiği BitMEX’te gözlendi.

B/O yayılımındaki artış, fiyat düştükçe ve daha fazla trader düşük fiyatlardan yararlanmaya çalıştıkça Bitcoin pazarındaki değişken likiditeyi gösteriyor.

Bitcoin Vadeli İşlem sözleşmeleri için toplam günlük miktarlar, 12 Mart’ta 35,4 milyar dolarlık işlem görüldüğünü gösterdi. Skew tarafından sunulan verilere göre, bu istatistik BTC tarihinde çok önemli bir zirveyi temsil ediyor. Son 24 saat içinde BitMEX ve OKEx gibi borsalar sırasıyla 12,7 milyar ve 16,2 milyar dolar kaydetti.

24 saatlik Bitcoin fiyat hareketi, çok fazla oynaklığa yol açarak Bitcoin Vadeli İşlemleri alım satımının artmasına neden oldu. B/O yayılım oranındaki artış da benzer bir duyguyu tekrarladı ve fiyat temelini bulmaya devam ederken, bir sonraki büyük fiyat hareketinin ne zaman tetikleneceğini sadece zaman gösterecek.

ambcrypto

Bitcoin son yılların en büyük fiyat çöküşünü yaşadı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin