Ethereum (ETH) kısa pozisyonu zarar etti
Ethereum (ETH) kısa pozisyonu zarar etti

BitMEX’te kısa pozisyon alan Ethereum (ETH) yatırımcıları 7.5 Milyon dolarlık zarar etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pazartesi günü, büyük çaplı kripto para yatırımcıları ve kripto para borsaları için harika bir gün oldu. Kripto para piyasası, pazartesi günü yüzde 10’luk bir Bitcoin artışı ile birlikte yükseldi. Ama bazı trader’lar için 88,40 dolar fiyat noktasını geçen Ethereum (ETH) kısa pozisyonlarının işlendiği korkunç bir güne dönüştü.

Ethereum (ETH) kısa pozisyonu zarar etti

Büyük altcoinler, haftalar süren durgunluk ve ayı piyasasından sonra, yaygın bir umutsuzluğa neden oldu. Kötü günler geçiren piyasada Bitcoin’in fiyat artışını takiben bir nebzede olsa artış yaşandı. Bu gelişmeler, Bitcoin fiyatıyla ilgili spekülasyonlar ve tahminlerin toparlanması üzerine geldi.

Pek çok kripto trader’ı kısa pozisyon almaya başladı ve kısa pozisyonlar tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Düşüş eğilimin devam etmesine sebep olan bu duruma en çok etki eden ise yatırımcıların yeni yılda daha da düşük seviyelerin olabileceğine dair tahminlere uyması olarak gözüküyor. İyimser yatırımcılar ise piyasanın toparlanacağına dair olumlu yorumları dinlemeleri sebebiyle uzun pozisyonlar almış gözüküyor.

Ne yazık ki, Bitmex’teki Ethereum yatırımcısı kısa pozisyon kararı nedeniyle 7.5 milyon dolarlık bir zarar gördü. Bu veriler, Bitmex’in büyük tasfiye olaylarını izleyen otomatik hesabı MitmexRekt aracılığıyla rapor edildi.

Yıl sonunda güzel şeyler yaşanabilir

Hiçbir yatırımcı bu yükselişin yeni haftaya devam ettiğini görmedi, ancak piyasa analizcileri para piyasasındaki sıçramanın büyük ölçüde kısa süreli olduğunu, çünkü bu pazar büyüklüğünün bir kısmının yüksek bir kaldıraç ile oluşturulduğunu söyledi.

Büyük çaplı kripto para birimleri ve tokenler için bir gösterge endeksi olan AltDex 100 Endeksi (ALT100), son 24 saatte %11,6 seviyesinde işlem görüyor. Endeksin %9,2’sini oluşturan Ethereum, %10,6 artarak 94,84 dolara yükseldi.

Bazı uzmanların, dijital varlıkların yıl sonunda iyi sonuçlanabileceği yönündeki söylemlerinin doğru olabileceği tahmin ediliyor. Bu gerçekleşirse, yılın ikinci çeyreğinden bu yana piyasanın zayıf görünümüne potansiyel olarak son verecek.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin