Bitcoin (BTC) olumsuz ICO projelerinden etkilendi
Bitcoin (BTC) olumsuz ICO projelerinden etkilendi

Ayılarla savaşan Bitcoin (BTC) geleceğe dair umut vaat ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 boyunca, Bitcoin (BTC) inanılmaz bir boğa koşusu gerçekleştirdi. Fiyat, yıl sonunda 1.000 dolardan 20.000 dolara çıktı. Bu yükseliş, birkaç kripto boğa savunucusunun, Bitcoin’in 2018 boyunca yeni rekor seviyelere ulaşabileceğini dair inancını belirtmesine sebep oldu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Bitcoin, günümüze kadar devam eden bir ayı piyasasına girdi.

Bitcoin (BTC) olumsuz ICO projelerinden etkilendi

Düşüşün nedenleri birden fazla ve genellikle beklenenden daha karmaşıktır. 2017 boyunca, özellikle yılın ikinci yarısında, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri neredeyse birkaç kat katlanarak büyüdü. Tabi çöküşün arkasında bulunan en büyük nedenlerden biride, gerçek gelişim ve teknoloji geliştirmeleri yerine sadece aldatmaca ve spekülasyonların yaşanmasıydı.

Aynı zamanda, ICO’lar piyasaya yeni tokenler yayınlamaya başladı. Bu tokenlerin bazıları Bitcoin’den daha iyi olması gerekiyordu, diğerlerinde ise amaç belirli bir endüstride devrim oluşturmaktı. Ancak ICO‘ların çoğu başarısız oldu.

Çoğu ICO ekibi, böyle bir ayı piyasasında faaliyet gösterebilmek için toplanan fonları sattı. Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC), bu projelerin token sattıklarında aldıkları başlıca kripto paralar oldu. Bu, hem Bitcoin hem de Eter’de önemli bir satış baskısı kurdu. Aynı zamanda, ICO’lar çöktü ve birçok durumda, planlanan herhangi bir gelir modeli olmadığından öldüler.

Kasım ayında ICO finansmanı ve proje sayılarında düşüş yaşandı

ICO pazarı öldü

Kripto uzayındaki en önemli figürlerden biri olan Michael Novogratz, ICO pazarının neredeyse öldüğünü söyledi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Paragon ve Airfox adlı iki projeyi incelenmesinin ardından, her iki ICO’da 250.000 dolar para cezası ödemek ve yatırımcılara paralarını geri vermek zorunda kaldılar.

Bitcoin için 2019 çok önemli olacak. Fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olabilecek çok ilginç şeyler yaşayacak. Yılın ilk yarısı yeni duyurularla dolu olacak. Sadece Şubat ayında SEC, bir Bitcoin ETF’nin onaylanıp onaylanmayacağı konusunda bir karar verecek.

Ayrıca, kurumsal yatırımcılar için Bakkt platformu, 2019’un ilk ayında piyasaya sürülecek. Yeni kurumlar ve geleneksel yatırımcılar, kripto piyasasına yatırımlarının fonlarının uygun bir şekilde depolandığından emin olma fırsatına sahip olacaklar.

Son olarak, ICO pazarı farklı olacak. ICO’lar nicelikten ziyade kaliteye odaklanmak zorunda kalacaklar ve bir token başlatmaya çalışmadan önce işleyen platformları geliştirmek zorunda kalacaklar. En azından başarılı şirketler bu şekilde çalışmaya başlayacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin