https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html
https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html

BitMEX toplu e-posta bülteniyle yanlışlıkla kullanıcıların e-postalarını açığa çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto türev borsası BitMEX, bir e-postada kullanıcı e-postalarını gizli sekmesine (bcc) eklemeyi unutarak yanlışlıkla e-posta bilgilerini sızdırmış oldu.

Olay, bugün yayınlanan resmi bir açıklamada BitMEX tarafından kabul edildi. Cointelegraph’ın Japonya’daki editör ekibi bağımsız olarak, bir personel üyesinin söz konusu BitMEx bülteninin alıcısı olduğunu açıkladı.

Ciddi bir ihmal

1 Kasım’da yayınlanan bir tweet’te, kripto odaklı avukat Jake Chervinsky, BitMEX’in yanlışlıkla kullanıcı tarafından paylaşılan kullanıcı e-posta verilerini kamuya açık şekilde paylaşmasını “büyük bir ihmal” olarak nitelendirdi.

İlgili topluluk üyeleri, sızıntının, BitMEX hesap sahiplerini potansiyel saldırganlara karşı savunmasız hedefler haline getirdiğine, saldırganlar için bir “bulmaca parçası” görevi gördüğüne dikkat çekti.

Bazıları, hatanın niteliğinin, her bir e-postanın toplam sızan verinin yalnızca bir bölümünü içerdiği anlamına gelebileceğini dile getirdi: “çoğu kişi e-posta başına yaklaşık 1.000 kadar diğer kullanıcı e-postası alırken tüm kullanıcı veritabanını attılar.”

Twitter’da bir kullanıcı “kevin mcsheehan”, potansiyel riskleri şöyle belirledi:

Tüm e-postalar evrensel şifreleri ilişkilendirmek için x tarafından başvurulan herkese açık ihlalleri ele alıyor. Saldırganlar, e-posta gelen kutularına, borsa hesabı, github, dropbox vb. girmeye çalışmak için xx, xxx proxy’leri deneyebilir.

BitMEX: “Kullanıcılarımızın gizliliği en önemli önceliktir”

BitMEX ifadesinde şunları yazdı:

Ekibimiz sorunu hemen kontrol altına almak için harekete geçti ve etkinin boyutunu anlamak için çalışıyoruz. Arızanın temel nedenini belirlemek için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan ve sorundan etkilenen herhangi bir kullanıcıyla iletişim kuracağımızdan emin olabilirsiniz.

Sızıntı haberlerini takiben, Binance kripto borsası, Binance’ta bir hesap sahibi olan ve etkilenen tüm BitMEX kullanıcılarının Binance hesap e-postalarını hemen değiştirmelerini tavsiye etti.

Bu arada bugün erken saatlerde, BitMEX bu ayın sonunda kripto para fiyat endekslerinin ağırlığında büyük değişiklikler yapma planlarını açıkladı.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin