BitMEX CEO'sundan inanılmaz Bitcoin tahmini ve Satoshi Nakamoto yorumu
BitMEX CEO'sundan inanılmaz Bitcoin tahmini ve Satoshi Nakamoto yorumu

BitMEX Temmuz ayında tarihinin en ağır kaybını yaşadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin türev ürünler devi BitMEX, Temmuz ayında tarihinin en kötü performansını gördükten sonra bu haftada baskıyı hissetmeye devam ediyor.

BitMEX Temmuz ayında 524 milyon dolar eridi

Blockchain istihbarat kaynağı Token Analyst’in bildirdiğine göre, BitMEX, geçen ay platformundan yarım milyar dolardan fazla para çıktığını gördü.

Haber, sosyal medyada ortaya çıkan tarihsel istatistiklerle geldi ve şirketin yatırımcılar için yüksek kazançlı bir boğa piyasası haline gelme konusundaki sıkıntılarını vurguladı. Token Analyst’in bulguların değerlendiren Ceteris Paribus Twitter’da durumu şu şekilde özetledi.

“Bitmex’in Temmuz ayında 524 milyon ABD dolar net çıkışı oldu. Bir ay içinde hiçbir zaman 100 milyon dolardan fazla çıkış görmemişti. ”

Buna karşılık, 2018’de pazarın ayı piyasasında olmasına rağmen aylık bazda para girişleri çıkışların üzerinde bulunuyordu. Buna göre 2018’de toplamda 1,3 milyar dolarlık bir giriş kaydedildi.

BitMEX, Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmaların yaşandığı dönemlerde dev hacimler görmekte ve yatırımcıların kaldıraçlı işlemlerde büyük miktarlar kazanıp kaydetmesiyle biliniyordu.

CFTC araştırması Roubini’nin sert eleştirileri sonrası başlamıştı

Temmuz ayında, söylentiler ABD düzenleyicilerinin, BitMEX’in üst yönetimini araştırması, sözde ABD vatandaşlarının hizmetlerini kullanmayı engellemeye yönelik olmadığı yönündeydi.

Düzenleyici konular nedeniyle, ABD sakinleri şu anda birçok kripto tabanlı ürün ve hizmetten mahrum kalıyor, ancak şu an için traderlerin yollarına taş koyacak yeterli otorite endişesini barındırmadığı görülüyor.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından yapılan soruşturmanın tam niteliği henüz belli değil ve mevcut resmi kaynaklarda kesin kanıt niteliği taşımıyor.

Öte yandan incelemenin çıkış noktası BitMEX ve CEO’su Arthur Hayes’in Nouriel Roubini tarafından eleştirilmesi olarak görülüyor. Meşhur Bitcoin eleştirmeni Hayes ile birkaç hafta önce şiddetli bir tartışmaya girmişti.

Roubini konuyla ilgili “… Çok şiddetli dolandırıcılık ve suiistimal kanıtlarına rağmen, mali düzenleyiciler ve kolluk kuvvetleri direksiyonda uyuyor” şeklinde bir yorumda bulunmuştu. Bu arada Hayes tartışma sonrası sessizliğini korudu.

Bu arada Ağustos ayının ilk günleri, Temmuz ayının sonunda fon girişlerinde görülen artış ile borsada bir miktar düzelme görülüyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin