https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html
https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html

BitMEX, son Bitcoin çöküşüyle ilgili gelen eleştirileri yanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto para türevleri ticaret platformu BitMEX, son kripto piyasası çöküşünden sonra karşı karşıya kaldığı eleştirilerin ardından bir blog yazısı yayımladı. Önde gelen borsadan yapılan açıklamada sigorta fonunun işlevlerinden söz edlidi.

12-13 Mart tarihlerinde BTC fiyatının 7 bin 100 dolardan 4 bin dolara düşüşü sırasında yardımcı olmamaları nedeniyle eleştirilen türev borsası, sigorta fonu ile ilgili soruları yanıtladı.

BitMEX: “Sigorta fonu, son savunma hattımız.”

Datamish’in verilerine göre fiyat çöküşü, 1,6 milyar doların üzerinde kripto paranın tasfiyesine yol açtı. Bu arada BitMEX’in sigorta fonu da 34 bin 670 BTC’ye (224 milyon dolar) yükseldi. Borsa, sigorta fonunun, kârlı tüccarların pozisyonlarının silinmesini önlemek için son derece değişken dönemlerde “son savunma hattı” olarak hareket ettiğini açıkladı.

Sigorta fonu, BitMEX işletme maliyetlerini kapsamaz veya BitMEX kârlarına katkıda bulunmaz. Negatif hesap bakiyesi olan yatırımcılardan ödeme talep etmez. Ve piyasaları kasıtlı olarak veya başka şekilde etkilemek için kullanılmaz.

“Başka hiçbir platform bu yükü kaldıramazdı.”

BitMEX, bu ayın başlarında meydana gelen çöküş sırasında ADL’nin tamamen engellendiğini de belirtti. Türev işlem platformuna göre sigorta fonunun “gün içi şokları kaldırabilecek kadar büyük” olması büyük önem arz ediyor.

Blog yazısı ayrıca “kripto ekosistemindeki başka hiçbir fonun böyle bir olaydan sağ çıkacak boyutta olmadığını” iddia ederek, diğer platformlarda “büyük kayıp-kurtarma olaylarına” yol açabileceğini belirtti.

cryptoglobe

Blockstream CEO’sundan çarpıcı Bitcoin tahmini: “Bir gecede 20 bini görebiliriz!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin