featured

BitMEX kurucusu Arthur Hayes Bitcoin fiyatının ne zaman yükselişe geçebileceğini açıkladı: İşte ünlü analistin tahminleri!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin gibi kripto paralar ve hisse senedi piyasaları, ABD Hazine Bakanlığı’nın Hazine hesap bakiyesini yeniden doldurmak için hazine bonosu ihraç etmesinden ve bunun da finansal piyasalardan ABD doları likiditesini çekmesinden büyük ölçüde etkileniyor. Ancak BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, etkinin beklendiği kadar kritik olmadığını ve Bitcoin fiyatı gibi risk varlıklarının yakında yükselmeye başlayacağını açıkladı.

Arthur Hayes Bitcoin rallisi bekliyor!

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes 20 Haziran’da yaptığı açıklamada, ABD doları net likiditesi 77 milyar dolar olduğu için Hazine Genel Hesabı’nın (TGA) yeniden doldurulmasının risk piyasalarını etkilemediğini söyledi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından TGA’nın yeniden doldurulmasının endişelenecek bir şey olmadığına inanıyor.

Arthur Hayes, net likidite endeksi “pozitif” kalmaya devam ettikçe kripto almayı planlıyor. Endeks “negatif” olursa alımlarını yavaşlatacak ya da durduracak. TGA bakiyesi 450 milyar dolardan fazla olduğunda ABD Hazinesi’nin tahvil ya da borç ihracını yavaşlatacağını öngörüyor.

Borç tavanı anlaşması sırasında TGA bakiyesi 40 milyar doların altındaydı, şimdi ise 250 milyar dolar. ABD Hazinesi, finansal piyasaları ve ABD doları likiditesini etkilemeden hesap dengesini oluşturuyor.

Bitcoin
ABD Doları Likidite Endeksi. Kaynak: Arthur Hayes

TGA’nın yeniden doldurulmasının ABD doları likiditesini nasıl etkileyeceğini takip etmek için özel bir ABD doları likidite endeksi oluşturdu. “RRP ve TGA’nın 3 Haziran’da borç tavanı tasarısı imzalanmadan önceki son baskı değerlerine bakıyorum. Eğer RRP düşüyorsa bu dolar likiditesi için + eğer TGA yükseliyorsa bu dolar likiditesi için – anlamına gelir. Ben ikisinin netine bakarım.”

Kripto piyasasında toparlanma netleşti

Kripto piyasası, Binance ve Coinbase’e karşı açılan ABD SEC davalarıyla ilgili belirsizliğin azalmasının ardından yukarı yönlü ivmesini sürdürdü.

Bitcoin, beklenen 24.800 dolar destek seviyesinden toparlandıktan sonra yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Balinalardan gelen yeni alımların bir sonucu olarak Bitcoin fiyatı bugün 27.000 doların üzerine çıktı. BTC fiyatı şu anda son 24 saatte yüzde 2 artışla 26.796 dolardan işlem görüyor.

Bu arada, ETH fiyatı yüzde 0,50 artışla 1750 dolar civarında sabit kaldı. 24 saatin en düşük ve en yüksek seviyeleri sırasıyla 1705 ve 1750 dolar. Bu haftaki önemli olaylar Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını etkileyecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin