https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html
https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html

BitMEX ABD ve Quebec hesap kapatmaları ve düşen hacimleri ile ilgili iddiaları reddediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük kripto türevleri ticaret platformu BitMEX, borsanın Birleşik Devletler ve Québec sakinlerinin hesaplarını düzenleyici bir baskı nedeniyle kapattığını iddia edilmesi konusunda büyük yanlışlıklar olduğunu söyledi.

BitMEX, 15 Ocak’ta Hong Kong merkezli İngilizce yayın yapan gazete South China Morning Post (SCMP) tarafından yayınlanan haber altı kadar önemli hata olduğunu iddia etti.

SCMP, yerel mali regülatör olan Autorité des marchés finansörlerinin (AMF), 2018’in başlarında eyalette tescil edilmediğini ve faaliyetlerini ilan ettiklerini belirten bir mektup göndermesinin ardından BitMEX’in Kanada’nın Québec eyaletindeki traderleri engellediğini bildirmişti.

AMF’nin SCMP’ye Quebec vatandaşlarının BitMEX hesaplarının kapatıldığını söylediği bildirildi

SCMP, BitMEX’in, ülkenin menkul kıymetler düzenleyicisinden gelen yaptırım eylemleri ışığında ABD hesaplarına kısıtlamalar getirdiğini iddia etmişti. Raporda, Asya işlem hacimlerindeki aslan payının BitMEX’e ait olduğu söylenirken ABD’nin de açıklanmayan kaynaklara göre diğer bir büyük pazar olduğunu iddia ediliyordu.

Açıklanmayan kaynaklardan bahseden SCMP, ABD kullanıcılarının, birçok hesap kapanana kadar, borsa toplam kullanıcı tabanının yaklaşık beşte birini oluşturduğunu tahmin ediyor. Rapor, bu kapanışlar ile BitMEX’in geçen ay boyunca işlem hacimlerinde yüzde 50’ye yakın düşüşler yaşaması arasında bir ilişki olduğunu bildirildi.

BitMEX ise bu iddiaları reddetti. Platformun “ABD’deki traderleri 2015’ten beri yasakladığını ve ABD emtia şirketleri, özellikle Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından rehberlik edildiğinden bu yana proaktif olarak hesapları kapattığını söyledi.

BitMEX, herhangi bir BitMEX alım satım katılımcısının bulunduğu yer veya ikamet yeri ile ilgili yanlış beyanda bulunmadığı durumlarda [hesap] kapatma hakkını her zaman elinde tuttu. Bu, sürecimizin normal bir parçası oldu.

kripto para borsasına göre, 2018’in sonundaki tek yeni gelişme, bu protokol hakkında yeni kullanıcıları bilgilendirmek için uyarı pankartları ve açılır pencereleri kullanmaktı.

BitMEX hesap kapatmalarının hacmi yüzde 50 kadar düşürdüğü iddia ediliyordu

Borsa ayrıca, ABD’deki hesap kapanışları ile işlem hacimleri arasında iddia edilen bu doğru orantılı hareket arasındaki korelâsyonu reddetti.  Bu düşüşü, kripto para piyasalarındaki düşüş, fiyat dalgalanması ve işlem hacimlerindeki değişim çapındaki düşüş dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağladı.

Kripto para borsası, AMF’nin yakın zamandaki iddia ettiği eylemler ve ardından Québec vatandaşlarının hesap kapanışları hakkında özel olarak yorum yapmadı. Ancak, ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) listelemesine dayanarak aşağıdaki ifadelerde platformun hizmet şartlarına işaret etti:

Amerika Birleşik Devletleri veya Québec (Kanada) sakinlerinin BitMEX’te pozisyon tutmaları veya sözleşmelere girmeleri yasaktır. Küba, Kırım ve Sivastopol sakinleri, İran, Suriye, Kuzey Kore ve Sudan sakinleri veya BitMEX tarafından sunulan hizmetlerin kısıtlandığı diğer herhangi bir yargı alanı da yasaktır.

Bu gelişmelerin haricinde BitMEX’in yakın bir zamanda – ancak henüz aktif olmayan – Japon kripto borsası lisanslı, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na kote olmuş bir şirketin çoğunluk hissesini almak için ortaklık yaptığı bildirildi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin