Lider Bitcoin platformu, tek bir günde rekor kırdı!
Lider Bitcoin platformu, tek bir günde rekor kırdı!

BitMEX forkmonitor fork izleme aracı olarak piyasaya sürülüyor: İlk hedef BCH hard forku

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong merkezli kripto para türev ürünler platformu BitMEX’in araştırma departmanı, Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) için forkmonitor adında bir ağ izleme aracı başlattığını duyurdu.

BitMEX, yeni kaynağı olan forkmonitor.info ekranını, “ağ yükseltmeleri (softfork veya hardfork) sırasında durumun izlenmesi için yararlı, aynı zamanda istenmeyen konsensüs hataları tespit edilmesinde yardımcı olabilir şeklinde tarif ediyor.

BitMEX destekli forkmonitor ile asıl amaç Bitcoin ağını izlemek

ForkMonitor, hem Bitcoin hem de Bitcoin Cash ağlarındaki birkaç düğüme bağlanması planlanıyor. BitMEX’in piyasaya süreceği ağ izleme aracı, 15 Kasım’da yapılması planlanan bir sabit Bitcoin Cash forku ile başlayacak.Ancak yayınlanan blog duyurusunda, bu odağın geçici olduğunu ve Bitcoin Cash hardforkun tamamlanması sonrası, söz konusu web sitesinin amacının Bitcoin’e odaklanmak olduğunu belirtiliyor.

Platform, Bitcoin Cash ve onun tanınmış isimleriyle ilgili eleştirileri konularına ise nadiren müdahil oluyor. Son zamanlarda, ForkMonitor’un sosyal medya yayınları, kendini BCH’nin büyük bir destekçisi ve Bitcoin’in yaratıcısı olarak ilan eden Craig Wright’ı “Sahte Satoshi” olarak tanımladı.

Bitcoin Core istemcisinin daha fazla uygulaması ile birlikte, araç, Eylül ayında tespit edilen ve yayan yamaçların geliştirdiği CVE-2018-17144 konsensüs hatası gibi düzensizliklerin tespit edilmesine yardımcı olabilir.

Geçtiğimiz ay, BitMEX Research, İlk Para Teklifleri (ICO’lar) sürecinde satılmış olan fonların bile yeniden satıldığını gösteren bir rapor yayınladı.

BitMEX dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası olarak görülüyor

BitMEX, şu an günlük ticaret hacimleriyle dünya çapında en büyük ikinci kripto para borsası konumunda. Bununla birlikte, CoinMarketCap’in belirttiği gibi, BitMEX bir türev piyasası olduğundan, ticaret verileri sitede Bitcoin’in fiyat ve hacim ortalamalarından hariç tutuluyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin