hayes ve cz
BitMEX CEO'su Binance’in piyasa yapıcı hatasına “kopyala/yapıştır” şakası ile cevap verdi

BitMEX CEO’su Binance’ın piyasa yapıcı hatasına “kopyala/yapıştır” şakası ile cevap verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Changpeng Zhao’nun, Binance vadeli işlem piyasası yapıcı saldırısına yönelik yanlış anlamasına alaycı bir şekilde cevap verdi. Hayes,  özkaynaklarının yüzde 51’ine karşılık daha önce intihal suçlamalarına yol açan “kopyala/yapıştır” dersi verebileceğini önerdi. Zhao ise seve seve katılabileceğini söyledi.

CZ’nin hızlı parmakları yine başını belaya sokuyor

Dünyadaki en büyük kripto türev platformlarından ikisi arasındaki rekabet bitmek bilmiyor. Kripto vadeli işlem platformunu tanıtan ilk borsa BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, ezeli rakibi Binance’da bir sorun olduğu zaman hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketinin yaptığı hatalara karşı tutumunu hızlı şekilde ortaya koyması ile biliniyor. Ancak, bu kez Zhao’nun aceleci tavrı başına iş açtı. Zira vadeli platformuna saldıran bir Binance müşterisi olduğunu sandı.

Attığı twitte Zhao, saldırganın, Binance’in Bitcoin vadelide ani fiyat düşüşünü kar elde etmek ve diğer müşterileri tasfiye etmek için kullanmaya çalıştığı “iyi bilinen” bir hesap olduğunu söyledi. Ancak, ani vadeli işlem fiyatlarındaki düşüşün kötü amaçlı bir saldırıdan kaynaklanmadığı ve müşterinin belirlediği “kötü bir parametre” nedeniyle olduğu ortaya çıktı. Zhao’nun bu gibi durumlarla başa çıkma için açık görüşlü tavrı, kripto topluluğunun bir miktar tepkisini çekti.

Hayes’in eline koz verdi

Zhao’yu eleştirenler arasına Binance’in ezeli rakibi BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes de katıldı. Bir twitte Zhao, Binance’in icadı sayesinde hiçbir kullanıcının vadelilerin fiyat düşüşünden etkilenmediğini söyledi.  İnovasyonu vadeli işlem fiyatına değil borsa endeks fiyatına dayanan tasfiyeleri başlattığı şeklinde açıkladı.

Endeks fiyatına bağlı tasfiyelerin BitMEX’te uzun zamandır olduğunu twitleyen bir kullanıcıya yanıt olarak, Hayes, Zhao’ya kripto türev platformunun nasıl çalıştırılacağını öğretmeyi teklif etti.

Bunun yanında bu kopyala yapıştır şakası ilk kez kullanılmıyor. Daha önce Vitalik Buterin, Tron’un whitepaper’i için aynı ifadeleri kullanmıştı.

Zhao, çalıştığı girişimin yüzde 49’u karşılığında Hayes tarafından öğretilen herhangi bir sınıfa katılmaktan mutlu olacağını söyleyerek şakaları anlayışla karşılıyor gibiydi.

https://twitter.com/cz_binance/status/1173552922187059200

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin