BitMEX'teki Bitcoin tasfiyeleri çığrından çıktı: 1,6 milyar dolar!
BitMEX'teki Bitcoin tasfiyeleri çığrından çıktı: 1,6 milyar dolar!

BitMEX CEO’su 2018 Bitcoin beklentisini açıkladı: 50.000 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 5,800 dolar seviyelerinden hızlı bir sıçramayla haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı. BitMEX CEO’su yükselişin devam edeceğini söyledi.

Bitcoin 5 saat içinde 600 dolar değer kazandı

Cuma gecesi Bitcoin 5.800 dolarlık fiyat seviyesinden hızla sıçrayarak beklenmedik bir artış yaşadı.

Perşembe günü 5.800 doların altına düşen Bitcoin’de daha fazla düşüş bekleniyoru. Hatta CNBC Afrika’nın ‘Crypto Trader’ programına sunuculuk yapan Ran Neu Ner önümüzdeki haftalarda 5350 dolar seviyelerini görebileceğimizi söylemişti. Fakat ani dalgalanma Bitcoin’in 6400 dolara kadar çıkmasını sağladı ve bu seviye civarında istikrar sağladı.

Yatırımcılar bu ani çıkıştan hoşnut olmak yerine, nedenini anlayamadıkları bu ani artışa temkinli yaklaşıyor. Haber kaynaklarını detaylı incelediğimizde böyle bir fiyat artışı için belirgin bir katalizör görememekteyiz.

Bazıları artışın sebebini biten anlaşmalar olduğunu düşünürken, bazılarına göre hafta içinde yapılan karalamaya yönelik haberlerin asılsızlığının anlaşılması artışta büyük rol oynadı. Pazar aksini söylese de, geçen hafta büyük miktarda olumlu gelişmeler yaşandı. Circle, Blockchain ve Andreessen Horowitz’den olumlu kurumsal yatırım haberleri, bu olumu gelişmelerden birkaçı.

Kripto para yatırımcılarının birçoğu Bitcoin’in geleceği konusunda hala tereddütlü. Bu da kafalardan şu soruyu eksik etmiyor: Bitcoin’in fiyatı nasıl değişecek?

BitMEX CEO’su açıkladı: “Yukarı! Yukarı! Yukarı!”

Popüler kripto borsası BitMEX CEO’su Arthur Hayes hala bu yılın başlarında yaptığı 50.000 dolarlık EOY fiyat tahmininde kararlı. Wharton mezunu eski bir broker olan Hayes, Asya Wall Street’teki bir çıkışından sonra kripto para birimi endüstrisinde gösterdiği başarılarla isim yaptı.

Hayes son zamanlardaki düşüşe rağmen Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının hala makul olduğunu belirtti. CEO şunları söyledi:

Bir yıl içinde 20.000 dolara kadar çıkan bir şey pekala 6.000 dolarlık bir düzeltmeye seviyesine inebilir.

Daha sonra kripto para piyasasının tepe yapmaktan belki de tek bir pozitif düzenleme ötede olduğunu belirten Hayes, belki de SEC tarafından onaylanan bir ETF BTC’nin yıl sonuna kadar 20.000 dolar veya hatta 50.000 dolara tırmanmasına sebep olacağını belirtti.

Ancak, diğer kripto-para birimi endüstri liderlerinin tahminlerine karşın Hayes’in öngörüsü biraz aşırı gibi duruyor. FonStrat’ın kurucu ortağı Tom Lee, BitMEX CEO’su Hayes’in öngörüsünün sadece yarısı olan 25.000 dolar seviyelerini ön görüyor.

Piyasa hızlanacak

Hayes, büyük fiyat hareketlerinin zamanlamalarının kısalacağına inandığını söyledi. Küçülen zaman dilimlerinde gerçekleşen hızlı ve büyük fiyat hareketlerini hızla büyüyen pazardaki katılımcıların artışına bağladı:

2013’ten 2015’e kadar 1.200 dolardan 200 dolara düştük. 2015’ten 2017’ye kadar 200 dolardan 20.000 dolara çıktık. Yani, daha önce bu tür hamleler yaptık. Bu tarz büyük değişimleri gerçekleşeceği zaman aralıklarının kısalacağını düşünüyorum. Çünkü piyasaya daha çok insan dahil oldu ve ticaret yapmak için sermaye ve kaynak yatırımı yaptı.

Artan likidite ve büyük ilgi artışı, Hayes’in çok daha hızlı değişen bir piyasa beklentisinin altında yatan diğer faktörler.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

BitMEX Borsası platformuna EOS’u ekliyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin