Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor
Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor

BitMEX Borsası kendi rekorunu kırıyor: 1 milyon BTC’ye ulaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen kaldıraçlı kripto para birimi platformu olan BitMEX Borsası, tekrar işlem hacminde 1 milyon BTC’ye ulaştığını açıkladı.

BitMEX Borsası kendi rekorunu tazeliyor!

Borsa, platformda dün toplamda yaklaşık 6,6 milyar dolar değerinde 1.027.214,62 Bitcoin sözleşmesinin işlem gördüğü belirtti. BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, konuya yönelik olarak şunları söyledi:

BitMEX’in işlem hacminde 1 milyon Bitcoin’lik kendi rekorunu bir kez daha aşması, kripto para piyasası ve BitMEX’in güçlü topluluğu için önemli bir dönüm noktasıdır.

Kripto para borsaları ve türev platformları için, ayı piyasaları genellikle bireysel yatırımcılarınki kadar zor değil. Toplam hacim genellikle azalsa da, borsalar gün içi volatilitesinden önemli ölçüde kâr elde edebilir. Hayes, bu durumu kısmen şirketin yakın zamanda piyasaya sürdüğü ETH/USD takas ürününe bağladı. Bu ürün, trader’ların hiç Ether tutmaksızın Ethereum fiyatı üzerinde kaldıraçlı bahis yapmalarını sağlıyor.

Ayı piyasasına rağmen ticaret hacmi artan platformlar

Borsa daha önce 24 Temmuz’da 1 milyon BTC barajını geçti ve bu hem sektör hem de borsa için büyük bir rekordu. Bu sözleşmelerin değeri, o zamanlar toplamda 8 milyar dolara denk geliyordu. BitMEX, ayı piyasasına rağmen ticaret hacminde önemli ölçüde artış gören tek kripto para türev platformu değil. CME ve CBOE, Aralık ayında piyasaya sürüldükleri Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin hacimlerinde istikrarlı bir artış gördüler. CME ve CBOE de BitMEX’in rekor kırdığı 24 Temmuz’da rekor kıran diğer platformlar arasında.

Sadece varlıklı yatırımcılara ve kurumlara hizmet eden daha az bilinen kripto para türev platformu olan LedgerX, müşterilerinin Temmuz ayında CFTC tarafından düzenlenen platformda 50 milyon dolar değerinde sözleşme imzaladıklarını bildirdi.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin