BitMEX soruşturması piyasada paniğe neden oluyor
BitMEX soruşturması piyasada paniğe neden oluyor

BitMEX Borsası ile ilgili çarpıcı iddialar: Piyasa manipülasyonu tekrar gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX Borsası CEO’su Arthur Hayes, borsanın müşterileri tarafından verilen emirlere karşı işlem yaptığı yönündeki iddiaları reddetti.

BitMEX  Borsası, müşterilerine karşı işlem mi yapıyor?

Orijinal blog gönderisinde, ‘Hasu’ adlı bir anonim hesap, üç büyük iddia ile Hong Kong tabanlı borsaya karşı argümanların ortaya koydu:

1- BitMEX müşterilerine karşı işlem yapıyor.
2- BitMEX, sunucu sorunlarını silah olarak kullanıyor.
3- BitMEX, sigorta fonu aracılığıyla müşterilerinin tasfiyelerinden para kazanıyor.

Hayes, bu iddialara BitMEX’in bir pazar yapma masası olduğunu ancak sadece piyasaya likidite getirmek için çalıştığını ve müşterilerine karşı herhangi bir karşı işleme girmediğini belirterek yanıt verdi. Hayes ayrıca, BitMEX’in “herkese özel erişim” sunmadığını ve müşteri işlemleri tasfiye edildiğinde para kazanmadığını vurguladı.

BitMEX  Borsası, müşterilerine karşı işlem mi yapıyor?

BitMEX hiçbir şekilde sektörde pasif bir oyuncu değil

Bununla birlikte, BitMEX hiçbir şekilde sektörde pasif bir oyuncu değil ve dijital varlıklar hakkında düzenli olarak tartışmalı tahminlerde bulunuyor.  Niyetler ne olursa olsun, BitMEX’in sunucu aktivitesinin, Bitcoin’in fiyat hareketleri üzerinde kesinlikle bir etkisi var. Örneğin Ağustos ayında platform, önceden planlanmış bir bakım çalışması nedeniyle işleme kapatıldı ve Bitcoin fiyatı bu süreçte birkaç dakika içinde 300 dolar arttı.

İddiaların doğruysa BitMEX, kullanıcıların işlemlerinden faydalanan ilk popüler borsa değil. Geçtiğimiz günlerde, popüler komisyonsuz ticaret uygulaması olan  Robinhood’un gelirinin %40’ından fazlasını kullanıcı emir verilerini yüksek frekanslı borsa ticareti şirketlerine satarak oluşturduğu belirtildi.

Sludgefeed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin