Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor
Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor

BitMEX Borsası: “Bitcoin ABC, saldırıları daha kolay ve daha zararlı hale getirir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash, 15 Kasım’da hard forka gitti ve bu da Bitcoin ABC ve Bitcoin Cash SV ile sonuçlandı. Bitcoin ABC protokolü, 21 Kasım’da 0.18.5 sürümüne güncellendi. BitMEX Borsası, uygulanan değişiklikleri analiz etti ve ABC kontrol noktası sisteminin uygulanması, çekirdek ağ ve konsensüs dinamiklerinde temel bir değişiklik olduğu sonucuna vardı.

Yeni ABC mekanizması 10 onay alındıktan sonra bir bloğu sonlandırır

Yeni ABC mekanizması 10 onay alındıktan sonra bir bloğu sonlandırır. Bu büyük yeniden organizasyon Blockchain’leri engeller. Bunun anlamı 10 veya daha fazla bloklar üzerinde orijinalden farklı bir “gölge zinciri” bulunursa, -orijinal “dürüst” zincir yeniden olamazsa- bu gölge zincir hiçbir işe yaramaz. Bununla birlikte, konsensüs zinciri bölünme riski çok daha ağır görünüyor.

BitMEX, bu konsensüs zincirinin bölünmesinin düşman bir reorg gibi ağa zarar verdiğini belirtiyor. Ancak, böyle bir bölünmenin, düşmanca madencinin bunu çekecek hash’ın çoğunluğuna sahip olması gerektiği için ortaya çıkması olası değil.  Bu şekilde yapılan bir çift harcama saldırısı net bir sonuca da sahip değil.

Bitcoin.com CEO'su: “Proof of Work açısından Bitcoin Cash ABC önde.”

BitMEX Borsası: “Bitcoin Cash’in işlem hızını artırmasının asıl amacı başarısız oluyor.”

BitMEX Research, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Yeni sistem konsensüs zinciri bölünme riskini artırıyor ve saldıran bir madenci için yeni fırsatlar sunuyor. Diğer bir değişiklik ise değişikliğin düşman madencilerin ağa yapabilecekleri zararı arttırması, ancak bu tür davranışlar için potansiyel ödülü azaltıyor.

BitMEX, trader’ların ve borsaların bir işlemi “güvenli” olarak işlemden önce 10 blok onayını bekleyebildiğini söylüyor. Ancak bu şekilde, Bitcoin Cash’in işlem hızını artırmasının asıl amacı başarısız oluyor. Ayrıca bu uygulama, “Satoshi’nin vizyonu” olarak değerlendirilen Bitcoin whitepaper’ına da ters düşüyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin