Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor
Son Bitcoin fiyat artışı nedeniyle tasfiye edilen short’lar artıyor

BitMEX Amerika ve Quebec’deki müşteri hesaplarını kapatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En büyük kripto para borsaları arasında yer alan BitMEX, ABD veya Quebec’te bulunan birçok müşterisini bırakıyor. Bunun nedeni, South China Morning Post tarafından bildirildiğine göre, artan yasal düzenleme baskısı ve ruhsatsız alım satım işlemi ile ilgili baskılardan kaynaklı.

BitMEX Seyşel Adaları’nda tescilli bir kripto para borsası. Ancak faaliyet alanı öncelikli olarak Hong Kong’da bulunuyor. Cheung Kong Center’da, bölgenin en pahalı ofis binasını ayda 600.000 dolar kiraladığı söyleniyor. Kripto para borsası, başka hiçbir bölgede kripto ticareti yapma yetkisi almamış durumda. Ancak dünyanın her yerinden müşterileri bulunuyor.

Quebec’teki AMF’nin (Autorité des marchés finansörleri) medya ilişkileri direktörüne göre, “BitMEX AMF’ye kayıtlı değil ve bu nedenle Quebec’te faaliyet gösterme yetkisine de sahip değil. Bu şirketin faaliyetlerinin yasadışı olduğunu bildirdi.”

BitMEX’in SEC kaydı bulunup bulunmadığı bilinmiyor

Şu an kripto borsası tarafından Quebec’teki müşterilere hesaplarının kapatılacağı bildiriliyor. Aynı şey, ABD’deki kullanıcılar içinde geçerli olabilir. Ancak BitMEX’in SEC’e kayıtlı olup olmadığı henüz belli değil. Kuzey Kore, İran, Suriye, Küba, Sudan ve Kırım Sivastopol bölgesindeki kullanıcıların, bu ülkelere uygulanan uluslararası kısıtlamalar nedeniyle BitMEX platformunu kullanmaları da engellenecek.

Küresel yönetim düzenleyicileri, kripto paraların olumsuz etkilerini azaltma çabalarını artırdıkça, lisanssız borsalar popülerliklerine ve nispeten meşru uygulamalarına rağmen takip edilmesi zor olan diğer projelere kıyasla daha kolay hedeflerden biri haline geliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin